MADÁRETETŐ



Ma tűnt fel nagyon, hogy reggel milyen csend van. Legalábbis madárügyileg. Már mind elköltözött, csak néhány cinkét láttam valamelyik nap. Lehet, hogy ha lenne egy helyes kis madáretetőnk valamelyik fán, akkor gyakrabban lennének itt?
Tartottam egy kis vadászatot ez ügyben, mutatom, milyen választékot találtam! Bár lehet, hogyha meglátnák, még messzebb repülnének? Ki tudja, milyen ízlése van a cinkéknek?





8 megjegyzés:

dédike írta...

Itt vannak a cinkék is és vissza jöttek a fekete rigók. este sorba állnak a halas tónál, és hatalmas fürdést csapnak még télen is a jég között lubickolnak.Dédike

Névtelen írta...

Szerintem egy próbát megér. Nálunk néha vadgalambok vannak a fán.

Névtelen írta...

Micsoda mester művek:)

Gyöngyi írta...

Dédike, de jó Neked:) Nálunk a fekete rigók száma nagyon megcsappant a tavaly előtti kánikulát nem bírták... Azóta csak 2-3 párt szoktam látni, hallani, de csak nyáron. Nem tudom, télen hova tűnnek? Pedig olyan jó volt, mikor reggel ők ébresztettek!

Nóri, galambok is vannak, de csak vendégségbe.. És szarkák, varjak..

Cincike, ezeket az etetőket egy francia e-boltban találtam.. itthon nem hiszem, hogy lehet ilyen házikókat kapni..

dédike írta...

ha van olyan hejed, tegyél ki egy nagyobb edénybe vizet, kővel a közepén. ha lesz itató és fürdőhely, majd oda szoknak. nálam a kertbe is ott vannak a kimustrált lábosok itatónak. így mindíg van madaram, mert biztos a vízellátásuk. így ide jönnek. Győrbe a parkba a házak közt is láttam, hogy sok helyen itatnak.

Gyöngyi írta...

Dédike, okos gondolat! Lehet, hogy a vízhiány miatt maradtak el? Nekem is eszembe juttott, de miután olyan "közel" van a Duna, arra gondoltam, ott úgyis tudnak inni. Mi az egy madárnak pár km-t repülni? Éjjel is kint van az itató? Nem fagy be? Vagy ez nem gond a madaraknak, majd kiolvad?

dédike írta...

Ha nem olvad ki langyos vizet kapnak az etető melé. Nálam az ablak párkányon az etető és a víz is télen. A konvektortól nem fagy be a víz.Itt látom állandóan őket, és ez kicsit szórakoztat, de főleg gyónyórködtet DÉDIKE.

Gyöngyi írta...

Dédike, köszi a jó tanácsot! Majd elmélkedem rajta, nálunk hogyan lehetne megoldani..