SZÉKELYGULYÁS



Itt az ősz, kétségtelen. Vége a grillpartiknak, a lecsószezonnak, a sok friss gyümölcsnek - jönnek többek között a savanyúkáposztából készült ételek. És igaz a mondás, melegítve még finomabb! Érdemes jó nagy adagot készíteni - legyen mit újra melegíteni..

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
80 dkg savanyú káposzta
4 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
Pirospaprika, só, törött bors
1 pohár tejföl.

Elkészítés:

2 evőkanál olajon megdinsztelek 2 db kockára vágott hagymát, megszórom pirospaprikával, ráteszem a kockázott húst, sózom. Majdnem készre főzöm. (Pörköltet készítek).
2 evőkanál olajon megfonnyasztok 1 db kockára vágott hagymát, ráteszem a savanyú káposztát, kevés vízzel felengedem, majdnem készre főzöm.
Összekeverem a pörköltet a káposztával, és készre főzöm.
A tejfölt elkeverem egy evőkanál liszttel, felöntöm kevés főzőlével, és behabarom az ételt. (Aki szereti, ízesítheti pici tárkonnyal).

Tejföllel meglocsolva, ropogós friss kenyérrel tálalom.

Ha van készen lefagyasztva pörköltünk, időt spórolhatunk. (Ezen a képen épp gombás pulykamellből készült pörkölttel készítettem.)





2 megjegyzés:

cinci írta...

Megtaláltalak....
nagyon éhes lettem,nagyon jól néz ki ez a képoszta:)

A másik blogoddal mi lesz?

Gyöngyi írta...

Ablakot nyiss, küldöm:)
Még alszom rá egyet, ez az oldal jobban tetszik, többet tud sokkal, és egyszerűbb kezelni..