KEKÁPOSZTÁS KRUMPLIPÜRÉ

Időnként nem árt a változatosság, ráadásul egy kis vitamint is csempészhetünk a megszokott ételekbe. Nemrég láttam a TV paprikán ezt az ötletet, nekem bevált, senki nem ágált ellene!
Érdemesnek tartom még további variációkra, el tudom képzelni más zöldfélékkel is, pld. spenóttal, cukkinivel, sárgarépával stb. is, majd még kísérletezek.

Hozzávalók:
Krumplipüré 4 személyre
4 db nagyobb kelkáposztalevél
4 szál újhagyma
5 dkg vaj

1 kávéskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:
A szokásos módon elkészítjük a krumplipürét. Közben a kelkáposztaleveleket sós, szódabikarbónás, forró vízben félpuhára főzzük, majd kiszedve egy tál jéghideg vízbe, gyorsan lehűtjük. A levelek vastag ereit kivágjuk és a káposztaleveleket rövid csíkokra metéljük.
Az újhagymákat felszeleteljük, majd a vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kelkáposztacsíkokat, és a kész krumplipüréhez keverjük.

Frissen, forrón, köretként tálaljuk.

A képen sült hús van mellette, paradicsomos-paprikás szafttal.


3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta, egy kicsit eltér a megszokottól, de azért biztos finom!

egycsipet írta...

Nagyon jól hangzik, bár a nagyobbik lányommal nem biztos, hogy sikerülne megetetni :D, de mi többiek szeretnénk. Köszi az ötletet! :))

barbette írta...

Gusztusos tavaszi finomság...