Reggelire, vacsorára könnyű étel egy forró teával. Többféleképpen készítik, én most így alkottam meg:
Hozzávalók:
3 db tojás
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg vaj
3 evőkanálnyi krumplipüré (1 db főtt burgonya)
5 dkg reszelt sajt
Majonéz (3-4 evőkanál), mustár, só, őrölt bors
1 csomag petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzni. (Hideg, sós vízben kezdem a főzést, forrástól számítva 10 perc alatt keményre fő. Főzés után azonnal hideg vizet önteni rá, így a héja könnyen leválik.) A hagymát nagyon apró kockákra összevágni.
Egy tálba reszelni a tojásokat, majd összekeverni nagyon alaposan a hagymával, krumplipürével, majonézzel. Ízesíteni mustárral, sóval, őrölt borssal. Végül a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzákeverni.
Legalább 1 órára hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálalásnál kenyeret pirítani, arra kenni a tojáskrémet, friss paprikával, paradicsommal, uborkával lehet tálalni.
TOJÁSKRÉM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon sokszor szerettem már volna valami tényleg finom tojásos krémet kipróbálni, de sose volt ötletem....Hát most itt van, el is mentettem, és biztosan elkészítem, mert olyan unalmas már hétvégén reggelenként a szendvics, melegszendvics, bundáskenyér....ezzel most kissé feldobom majd a reggeliket (vacsorákat)!
Köszi, hogy betetted Gyöngyikém!
Puszi:
Ági
A Húsvét előtti nagybőjtben ez nálunk a főétel. Én krumplit eddig még nem tettem bele... Ki fogom próbálni!
Megjegyzés küldése