KAKAÓS KOCKA ÉVÁTÓL

A hétvégén Nagymaroson voltunk, kicsit segíteni a kertészkedésben Apósoméknak. Nem csak füvet nyírtunk (micsoda királyi többes szám, én csak asszisztáltam:), de finomakat is főztünk, ez utóbbit  Anyósommal együtt. Íme, az egyik gyors, egyszerű, és mégis remek kísérő sütemény a kávé mellé:

Hozzávalók:
1 bögre tej
12,5 dkg vaj
6 evőkanál kakaópor
2 bögre porcukor
3 db tojás
1,5 bögre rétesliszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
Vaj a tepsi kikenéséhez
Édes tejszínhab a díszítéshez.

2 dl –es bögrét használunk, a tepsi mérete:25x35 cm.

Elkészítés:
Egy lábosban kezdjük el melegíteni a tejet a kakaóporral és egy csésze porcukorral. Adjuk hozzá a vajat is, majd főzzük fel. 1 bögrényit tegyünk félre a mázhoz.
A maradék porcukrot kézi mixerrel dolgozzuk össze a tojásokkal és a vaníliás cukorral. A kakaós masszát lassan adagoljuk hozzá a tojásos keverékhez.
A lisztet keverjük el a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk a tojásos keverékhez.
Egy magasfalú tepsit vajazzunk ki, öntsük bele a tésztakeveréket és előmelegített sütőben, 180 C fokon kb. 30 perc alatt süssük készre. (Tűpróba.)

Végül öntsük le a félretett kakaós mázzal és hagyjuk kicsit megszilárdulni.

A felkockázott süteményt édes tejszínhabbal tálaljuk. Egyszerű, gyors sütemény, kávé, vagy tea mellé kiváló!


3 megjegyzés:

Ditta írta...

Nagyon finom lehet!

Gyöngyi írta...

Úgy látom, nagyon tetszik, ebben a pillanatban írtam be:) Próbáld ki Ditta, érdemes!

Éva írta...

Szeretem azokat a süteményeket amit csak ripsz-ropsz kavarni egy kicsit és már készen is van! Guszta -egyszerű és finom!