CSERESZNYELEVES ŐSZIBARACKKAL

Még a múlt héten kaptam megint egy nagyobb adag fekete, édes, roppanós Isteni finom cseresznyét - és persze nem tudtam mindet azonnal felhasználni. Egy részét (mosás, magozás után) adagokra osztva lefagyasztottam, most ebből készült egy valóban igazi nyári, hűsítő leves - ránk fér ebben az iszonyat hőségben..

Hozzávalók:
40 dkg fekete cseresznye (magozott súly)
2-3 kemény húsú édes őszibarack
3 szem szegfűszeg
4-cm-es fahéj
2-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Pár csepp citromlé
1 evőkanál liszt
1,5 dl tejföl.

Elkészítés:
A cseresznyét alaposan megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk. A barackokat megmossuk, lehámozzuk, kimagozzuk, falatnyi kockákra vágjuk.

1 liter vizet gyorsforralóban felforralunk és lábosba öntjük. Beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget és 2 evőkanál cukorral pár percig forraljuk. Ezután kiszedjük a fahéjat, szegfűszeget, és az ízesített vízbe tesszük a cseresznyét. Kb. 5 percig főzzük csendes lángon (ne főzzük szét, csak legyen szép színe a víznek). Beletesszük a barack kockákat, és azonnal behabarjuk.

A tejfölt elkeverjük egy tálkában egy púpos evőkanál liszttel, felöntjük 2-3 merőkanálnyi forró levessel, csomómentesre elkeverjük, majd a levesbe visszaöntve pár percig kiforraljuk.
Végül utóízesítjük cukorral, citromlével.

Jól behűtve, hidegen, nagyon finom nyári leves!

Megjegyzés:
A barackkal és a cseresznyével is vigyázzunk, semmi szín alatt ne főzzük szét, ez egy gyors leves, a gyümölcsök szinte nyersek, roppanósak maradjanak!

Nincsenek megjegyzések: