MEGGYMÁRTÁS

Hozzávalók:
30 dkg magozott (fagyasztott) meggy
4 dkg vaj
1 csipet őrölt fahéj
2 szem szegfűszeg
1 csipet só
5-6 dkg kristálycukor
1 evőkanál étkezési keményítő.


Elkészítés:
A vajat megolvasszuk, rátesszük a meggyet, ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, egy csipet sóval, cukorral. 15 percig főzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, ezzel sűrítjük a mártást. Melegen tálaljuk pld. rántott húsok mellé.
A képen Csípős-ropogós csirkeszárny és vajas krumplipüré mellé tálaltam ezt a mártást.

  

2 megjegyzés:

Éva írta...

Ez számomra nagyon vonó mert imádom minken alkatrészét annak amit most feltettél! Nagyon Guszta! A meggyet tejföllel szoktam csinálni , de így is nagyon jó lehet!

Anikó írta...

Nagyon szeretem én is, sűrűn készítem így is:-))))