KOLBÁSZOS TOJÁSRÁNTOTTA

Na enneél egyszerűbbet, gyorsabbat..

Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • Fél dl tej
  • 1-2 evőkanál olaj
  • Kb. 10 dkg parasztkolbász
  • 3 szál újhagyma
  • Só.

Elkészítés:
A tojásokat elhabarjuk a tejjel, sózzuk. A kolbászt és az újhagymákat karikára vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, rádobjuk a kolbászt és az újhagymát. Pár percig pirítjuk, míg a kolbász kicsit megpirul és a hagyma üveges lesz. Ekkor ráöntjük a tojást. Ízlésünknek megfelelő keménységűre sütjük.

Azonnal, frissen tálaljuk kenyérrel, paradicsommal. A tetejét őrölt pirospaprikával és frissen őrölt borssal, vagy reszelt sajttal is meghinthetjük.

 
Általában 2 db tojást szoktunk számolni egy főre, de ez változó, a férfiak, a nehéz fizikai munkát végzőké és kamaszok ennek a többszörösét is elfogyasztják.

 

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Ez egy szokványos, egyszerű étel, gondolom mindenki - még a konyhában járatlan férfiak is tudnak rántottát készíteni. De! Ez nagyon gusztán lett összeállítva, s tálalva. Gratula!

Éva írta...

Guszta! Igen finom tud lenni szeretjük!