SZTRAPACSKA





Hozzávalók (2 adag):
1 tasak fagyasztott sztrapacska (400 g)
10 dkg füstölt húsos szalonna
15 dkg juhtúró.
1-2 evőkanál olaj.

Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, (ha nem elég zsíros, 1-2 evőkanál olajon) megpirítom. Szűrővel kiszedem a szalonnakockákat a zsírból. A visszamaradt zsiradékra teszem a fagyos tésztát, és jól átforrósítom. (ha picit lekap az alja, nem baj, sokan szeretik pirultabban!). Végül a juhtúrót is hozzáadom, jól elkeverem, és már kész is.

Tálalásnál a megpirított szalonnapörcöket a sztrapacska tetejére szórom, tejfölt is kínálok mellé.

Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű étel.

Megjegyzés:
A gyorsfagyasztott sztrapacska tulajdonképpen egy krumplis nudli, ha házilag akarjuk elkészíteni:
3-4 db krumplit apró lyukú reszelőn lereszelni, sózni 1 db tojást hozzáadni, és annyi liszttel elkeverni, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró, sós vízbe szaggatni, és mikor a víz tetejére jön, tésztaszűrővel kiszedni. A kisütött szalonna zsírjára tenni, hozzáadni a juhtúrót.
A tálalás ugyanaz.



6 megjegyzés:

dédike írta...

A kékesi szaniból Szt. Imrére jártunk át sztrapacskát enni, de 20 évvel fiatalabb voltam.

Kitartás, a javulás mindíg lassú folyamat.

cinci írta...

Én még ilyet nem is ettem...

Nóri írta...

Én se.

Der Alte írta...

Szuper étek, nagyon szeretem, főleg ha kapok evés után még egy pohár sört is. :))

semilin írta...

Férjem kedvence, sokszor csinálok ilyet. A lényeg, hogy rengeteg szalonna legyen rajta;)))

Gyöngyi írta...

Dédike, de ugye nem 20 éve ettél utoljára? Biztos nagyon jól készítették el, ha ilyen távlatból is visszaemlékszel rá!

Cincike, Nóri, ki próbáljátok ki!

Béla, ez csak természetes, hogy jár egy pohár sör utána:)

Emili, úgy látszik, a Férjeink egyforma ízlésűek:) Bizony, a sok pörc a koronája ennek az egyszerű - és szerintem nagyon laktató ételnek:)