KÖMÉNYMAGLEVES CSURGATOTT TOJÁSSAL

Hozzávalók:
2 evőkanál étolaj
2 púpozott teáskanál köménymag
1evőkanál liszt
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka (elhagyható, ízlés kérdése)
1 db tojás

2 db zsemle.

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a köménymagot, míg pattogni kezd. Rátesszük a lisztet, kicsit megpirítjuk. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és azonnal felöntjük forró vízzel (1,2-1,5 l). Visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk az egészben hagyott, tisztított vöröshagymát, a leveskockát, és belereszeljük a fokhagymát. Enyhén sózzuk. Kb. 15 percig főzzük, ekkor kivesszük a hagymát, átszűrjük a levest, és visszatesszük a tűzre. Egy db tojást egy csipet sóval elhabarunk, és a csendesen forrdogáló levesbe csurgatjuk úgy, hogy közben fakanállal kevergetjük a levest.
2 db szikkadt zsemlét felkockázunk, és sütőben megpirítjuk.

Pirított zsemlekockával tálaljuk.

A köménymagleves nagyon egészséges étel, különösen gyomorpanaszokban szenvedőknek ajánlott.



Nincsenek megjegyzések: