TÚRÓS LEPÉNY

Zsebe Ági barátnőm almás lepényének a tésztáját töltöttem meg a kedvenc túrós palacsinta töltelékemmel.. Mit mondjak, múlt hétvégén sütöttem először, most megint ez volt a rendelés:)

Hozzávalók:
38 dkg liszt
16 dkg Rama margarin
1 csomag sütőpor
1 csipet só
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojássárgája
Annyi tejföl, amennyit felvesz (2-3 evőkanálnyi).

Töltelék:
Fél kg tehéntúró
2 dl tejföl
1 db tojássárgája
3 db tojásfehérje habnak felverve
1 csomag vaníliás cukor
2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
5 dkg mazsola.

Továbbá:
Vaj, a tepsi (22x32 cm) kikenéséhez, liszt a tepsi szórásához, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa a szóráshoz, 1 db tojásfehérje a tészta lekenéséhez.

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk, Folpackba csomagolva fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a mazsolát megtisztítjuk, megmossuk, kevés vízbe beáztatjuk 10 perce, majd lecsepegtetjük. A tehéntúrót egy tálban összetörjük és a többi hozzávalóval elkeverjük (a fehérjékből vert habot a végén adjuk hozzá óvatosan).
Két Folpack között kinyújtjuk az első tésztát, a vajazott, lisztezett tepsibe fektetjük. Megszórjuk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsával, ráterítjük a tölteléket. A töltelék tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, végül a másik tésztalapot is kinyújtjuk, és befedjük a tölteléket. 1 tojásfehérjével lekenjük a tetejét, villával megszurkáljuk, és kicsit előmelegített sütőben világosra sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk. Ebből a mennyiségből 24 kocka NAGYON FINOM süteményt kapunk.


5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta! Szeretem a túros süteményeket.

Ditta tortái írta...

Hú de jó lenne egy két szelet:-)nagyon szépek!

egycsipet írta...

El is hiszem, hogy újra ezt rendelték, nagyon jól néz ki! Mi is szeretjük a túrós sütiket, ez a változat eltűnne egy nap alatt. :))

Unknown írta...

Megsutottem...Az illata isteni, az ízére még várunk...

Gyöngyi írta...

Remélem ízlett:))