KÖNNYED JOGHURTOS SALÁTA

Ilyen kánikulában senkinek sincs kedve nehéz ételeket enni, de azért nem lehet csak dinnyén élni se!
Hoztam egy könnyű salátát, nekem ma ez volt az ebédem, finom is volt, elég is volt:)


Hozzávalók:
3 dl natúr joghurt
1,5 dl majonéz
1 db duci fokhagymagerezd
1 db alma
5 dkg sajt (trappista)
14 dkg főtt kukorica (1 kis konzerv)
5 dkg sonka (vagy valamilyen sonkás szalámi)
Fél csomó zöldpetrezselyem (pár szál fodros petrezselyem)
1 csipet cukor.

Elkészítés:
Egy keverőtálba öntjük a joghurtot és a majonézt. Ráreszeljük a fokhagymagerezdet. Az almát megmossuk, magházát kivágjuk, felkockázzuk, a tálba keverjük. A sajtot és sonkát szintén kockákra vágva a salátához adjuk. Hozzáadjuk a kukoricát és az apróra vágott petrezselyemzöldet is. Egy csipet cukorral ízesítjük (jobban kihozza az ízeket), és jól összekeverjük a salátát. Üvegtálba öntjük, és hűtőbe téve jól lehűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

Pirítós kenyérrel, vagy valamilyen szendviccsel (a képen gombás meleg szendviccsel) tálaljuk. Önmagában is finom, hűsítő nyári saláta.





1 megjegyzés:

Éva írta...

Ó de guszta! Szeretem az ilyen salátákat, ha nem is mindennap eszem ilyet, de néha szoktam csinálni!