LEVESBEN FŐTT TÖLTÖTT-SÜLT TYÚK

Huszonéves koromban ettem ilyet először - az első Anyósom készítette - ma is emlékszem, mennyire ízlett. Ropogós-pirosra sütve és mégis, a hús nem volt száraz, hanem porhanyós, omlós, még a melle is. Persze, hogy megtanultam a receptet! Érdekes, hogy a mi környékünkön (akkor Dunaújváros) nem ismerték ezt a fajta tölött tyúkot, de az ország észak-keleti részén sokan készítették így.

  A részletes receptet itt találjátok: Levesben főtt töltött-sült tyúk


3 megjegyzés:

Liza írta...

Ilyet én is szoktam készíteni és nagyon finom lesz a töltött tyúk is és a leves is!

Éva írta...

Ez nagyon finom tud lenni és a levesnek is nagyon jó ízt ad. Én még a sertéshúst ha töltök azt is először belefőzöm a levesbe. Nagyon guszta, holnapi menűnek szívesen elfogadnám!!

babette írta...

Nagyon szép lett! és bizony itt északon még a mai napig így készítjük!:)