Huszonéves koromban ettem ilyet először - az első Anyósom készítette - ma is emlékszem, mennyire ízlett. Ropogós-pirosra sütve és mégis, a hús nem volt száraz, hanem porhanyós, omlós, még a melle is. Persze, hogy megtanultam a receptet! Érdekes, hogy a mi környékünkön (akkor Dunaújváros) nem ismerték ezt a fajta tölött tyúkot, de az ország észak-keleti részén sokan készítették így.
3 megjegyzés:
Ilyet én is szoktam készíteni és nagyon finom lesz a töltött tyúk is és a leves is!
Ez nagyon finom tud lenni és a levesnek is nagyon jó ízt ad. Én még a sertéshúst ha töltök azt is először belefőzöm a levesbe. Nagyon guszta, holnapi menűnek szívesen elfogadnám!!
Nagyon szép lett! és bizony itt északon még a mai napig így készítjük!:)
Megjegyzés küldése