Hozzávalók:
5 db szép nagy körte
2 dl tejszín
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
Cukor.
Elkészítés:
3 dl vízbe belefacsartam 1 citrom levét. 4 db körtét meghámoztam, magházát kivágtam, és kisebb darabokra szeletelve a citromos vízbe tettem. Hozzáadtam a vaníliás cukrot, és felforraltam (10 perc). A tűzről lehúzva beleöntöttem 2 dl hideg vizet, és a tejszínt. Fél dl vízzel elkevertem a pudingport, hozzáadtam a leveshez. A tűzre visszatéve az újraforrástól számítva 1 percig hagytam még a tűzön. Ezután a körtét néhány merőkanál lével turmixoltam (akinek van, csinálhatja botmixerrel). Visszaöntöttem a többi léhez, és cukorral utóízesítettem.
A maradék 1 körtéből hámozás után karalábé – vájóval gömböket formáztam, és a kész levesbe tettem. Alaposan lehűtöttem.
Hidegen, citromfű-levélkékkel díszítve tálaltam.
Könnyű, finom nyári leves!

8 megjegyzés:
Nyam-nyam, ez csudafinom lehet...
(Képzeld Kincsem, ma este vendéglőben vacsizunk:)) 30.házassági évforduló, mennyire öregszünk)
Emili, szívből gratulálok a szép kerek évfordulóhoz! Sok boldogságot kívánok!
Egyébként nem igaz, mi nem öregszünk! Csak a gyerekek:)
drágajóistenem, ez valami álomfinom lehet!!!!
Na, a héten ezt is elkészítem!
A párom imádni fogja, az tuti!!! :)
*
Semilin, én is szívből gratulálok nektek!!
Milyen szép is ez!... 30 év...irigyellek! :-)
Még van Kálmán körtém kipróbálom,
Olyan hirtelen beért, hogy csak néztem!
Dédi
Ez télleg finom lehet, én imádom a jól lehűtött gyömölcs leveseket!
ilyet még nem ettem,de biztosan ízlene...:)
Biztos finom.
Ez tényleg finom lehet.
Megjegyzés küldése