KÖRTELEVES - TEJSZINESEN



Hozzávalók:
5 db szép nagy körte
2 dl tejszín
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vaníliás pudingpor
Cukor.


Elkészítés:
3 dl vízbe belefacsartam 1 citrom levét. 4 db körtét meghámoztam, magházát kivágtam, és kisebb darabokra szeletelve a citromos vízbe tettem. Hozzáadtam a vaníliás cukrot, és felforraltam (10 perc). A tűzről lehúzva beleöntöttem 2 dl hideg vizet, és a tejszínt. Fél dl vízzel elkevertem a pudingport, hozzáadtam a leveshez. A tűzre visszatéve az újraforrástól számítva 1 percig hagytam még a tűzön. Ezután a körtét néhány merőkanál lével turmixoltam (akinek van, csinálhatja botmixerrel). Visszaöntöttem a többi léhez, és cukorral utóízesítettem.
A maradék 1 körtéből hámozás után karalábé – vájóval gömböket formáztam, és a kész levesbe tettem. Alaposan lehűtöttem.

Hidegen, citromfű-levélkékkel díszítve tálaltam.

Könnyű, finom nyári leves!



8 megjegyzés:

semilin írta...

Nyam-nyam, ez csudafinom lehet...
(Képzeld Kincsem, ma este vendéglőben vacsizunk:)) 30.házassági évforduló, mennyire öregszünk)

Gyöngyi írta...

Emili, szívből gratulálok a szép kerek évfordulóhoz! Sok boldogságot kívánok!
Egyébként nem igaz, mi nem öregszünk! Csak a gyerekek:)

alliteracio írta...

drágajóistenem, ez valami álomfinom lehet!!!!
Na, a héten ezt is elkészítem!
A párom imádni fogja, az tuti!!! :)
*
Semilin, én is szívből gratulálok nektek!!
Milyen szép is ez!... 30 év...irigyellek! :-)

dédike írta...

Még van Kálmán körtém kipróbálom,
Olyan hirtelen beért, hogy csak néztem!
Dédi

bobsi írta...

Ez télleg finom lehet, én imádom a jól lehűtött gyömölcs leveseket!

cinci írta...

ilyet még nem ettem,de biztosan ízlene...:)

Nóri írta...

Biztos finom.

Ella írta...

Ez tényleg finom lehet.