Tészta:
5 tojásos piskóta – közepes méretű téglalap alakú tepsiben sütve.
Töltelék:
Baracklekvár
Babapiskóta
Főzött kávé - ízlés szerint édesítve
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
1-2 evőkanál cukor – ízlés szerint
10 dkg vaj.
Csokoládé bevonat:
6 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
2 evőkanál víz.
Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük, megsütjük, hagyjuk kihűlni. A kész piskótalap tetejét lekenjük baracklekvárral. Erre sorakoztatjuk, az édesítet kávéba mártogatott babapiskótákat.
A vaníliás pudingport kevés hideg tejjel elkeverjük, a többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, ízlés szerint édesítjük, és krémesre felfőzzük, majd lehűtjük. Hozzákeverjük a vajat. Ezt a krémet kenjük a babapiskótákra.
A csokoládé bevonathoz a hozzávalókat egy gyorsforralóban összekeverjük, felfőzzük, és a sütemény tetejére öntjük.
Pihentetés után szebben lehet szeletelni mint itt a képen, de már nem volt rá idő:) Nagyon finom, puha, pikáns ízű sütemény. A baracklekvár helyett lehet szeder, vagy más fajta lekvárt is használni!
2 megjegyzés:
Nagyon finomnak tűnik, hamarosan meg is sütöm!
Kíváncsian várom a véleményed!
Megjegyzés küldése