HAMIS TIRAMISU, AVAGY EGY ELRONTOTT TÉSZTA UTÓÉLETE

Karácsonyra a szokásos beigli helyett Fekete rózsát sütöttem, (ami egyébként Isteni finomra sikeredett), ám a tészta készítésénél bakiztam, túlsütöttem az első tésztalapot. Na azért annyira nem, hogy megváljak tőle végérvényesen, csak épp a Fekete rózsához nem lett volna jó, töredezett a lelkem.. Ha már újra kell kezdeni a süteményt, a második lapot is hasonlóra sütöttem - csak nem fogom kidobni a bekevert tésztát! Így lett egy jó nagy tálnyi édes tésztám, immár direkt nagyobb darabokra tördelve..
Légmentesen lezártam, és eltettem ínségesebb napokra:) 3 napja eszembe jutott, hogy kéne vele valamit kezdeni, így kikevertem 2 csomag vaníliaízű krémpudingot (főzés nélküli) kb. 8 dl tejjel, és egy keveset egy üvegtálba löttyintettem, tésztadarabokat tettem rá, és így rétegeztem, míg elfogyott a pudingos krém. (az utolsó réteg krém volt!). Letakartam, hűtőbe tettem, másnap egy kis csokiöntet és tejszínhabot vetettem be tálaláskor - és bizony, mára elfogyott az egész.. Rémes, így soha nem fog lemenni a karácsonykor felszedett plusssz...
A sikerre való tekintettel ismétlés következett, de most már variáltam egy kicsit, felhasználandó az elfekvő készleteimet is:)

A tésztából ugye megmarad a fele, már csak
1 liter tej
1,5 csomag dr. Oetker tejszinízű habpor
1 csomag habfixáló
1 csomag dr. Oetker csokoládéízű pudingpor
1 evőkanál cukor
1 csomag Gála vaníliaízű krémpudingpor (főzés nélküli)
Főzött kávé cukrozva, pár csepp rumaromával
Némi kakaópor kellett hozzá.

A csokis pudingot a leírás szerint elkészítettem - csak 4 dl tejjel. A Vaníliaízű krémpudingport összekevertem 4 hideg dl tejjel. A habport 2 dl tejjel, és a habfixálóval felvertem habnak. A habból 2-2 evőkanálnyit kevertem a krémekhez.  .
Jött a rétegezés: Egy üvegtálba öntöttem egy kevés vaniliakrémet, az eltörtdelt tészta darabokat az ízesített kávéba mártogattam, leraktam, majd vaníliakrém, megnit kávés tészta, csokis krém, kávés tészta, csokis krém, tészta, vaníliás krém, kávés tészta, vaníliás krém, végül a megmaradt tejszínhab. A lényeg, alul-felül vaníliás krém, középen a csokis, így elég mutatós lett.
A tetejét leszórtam kakaóporral. Pár órai hűtés után már lehet fogyasztani! Holnap viszek a gyerekeknek is egy kis kóstolót:)
Ha nincs "elrontott" édestésztánk, nyugodtan készíthető babapiskótával is, hisz szinte ugyanaz a kettő. Az első kép még a sima, vaníliakrémes varíáció.
Nincsenek megjegyzések: