Azt hiszem, az emberek 2 részre oszthatók, van, aki imádja a leveseket, van, aki épp csak hogy megeszi. Én az első csoporthoz tartozom:)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 fej nagyobb karalábé
3 evőkanál olaj
1 evőkanálnyi vaj
Húsleves alaplé (vagy 1 húsleveskocka)
1 evőkanál liszt
1 dl főzőtejszín
1 csomag petrezselyemzöld
Só.
Elkészítés:
A vöröshagymát nagyon finomra vágtam, megdinszteltem az olaj és vaj keverékén. Hozzáadtam a kockákra vágott karalábét. (A kockázott karalábéból félretettem a feltétnek). Fedő alatt tovább dinszteltem (5 perc), majd megszórtam a liszttel. Kicsit pirítottam, majd felöntöttem a forró húslevessel.
Amikor a karalábé már megpuhult (de nem szétfőzni, maradjon ress!), hozzáadtam a tejszínt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Még egyet forraltam rajta, majd turmix gépben pürésítettem.
Tálalásnál a félretett karalábé kockákkal tálaltam. (én szeretem a nyers, zsenge karalábét, aki nem, az a turmixolás előtt szedjen ki a karalábéból feltétnek valót.) De lehet tálalni leves gyönggyel, pirított zsemlekockákkal is.
A zsenge, új karalábét alig kell főzni, kb. 10 perc alatt eléggé megfő.

5 megjegyzés:
A húsleveseket nem szeretem, de a tejszínes zöldségkrémleveseket nagyon, középső lányom, amint meglátta a képeket a levesedről kikövetelte holnap ebédre. /Tényleg nem udvariasságból írtam, de így történt./
Én is itt sorakozom a táborban! :)
Hanga, ez csak egyet bizonyít: a Lányodnak jó ízlése van:)
Mian puszi! én meg megyek Hozzád csokizni, már alig várom az új csokisokat - tudod, a Párom mindig csokis sütik miatt "nyúz"..
Leves minden mennyiségben!
Én ezt a levest hagyma nélkül csinálom és a tejszin helyett nagy pohár tejföllel behabarom. Hidegen is melegen is nagyon finom!
A hagymát néha én is elhagyom, ám tejjel még nem próbáltam, biztos úgy is nagyon finom:)
Úgy látm, a levesimádók tábora nagyobb!
Megjegyzés küldése