BÁRSONYOS LEVES



Hozzávalók:
20 dkg csirkemell filé
1 liter húslé (2 db leveskockából is készíthetjük)
2 szál sárgarépa (10 dkg)
1 szál gyökér (5 dkg)
Fél db zellergumó (5 dkg)
Fél fej karalábé (5 dkg)
Fél db gyömbérgumó (5 dkg, vagy 1 kávéskanál gyömbérpor)
Só, bors
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt erős pirospaprika
1 csipet tárkony
Fél citrom leve
1-2 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
Fél db piros kaliforniai paprika
1 db kisebb cukkíni
Fél szál póréhagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
Petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, és a húslében feltesszük főni. A sárgarépát, a gyökeret és a zellert vékony hasábokra aprítjuk, és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, belereszelünk fél gyömbérgumót, teszünk bele kevés zúzott fokhagymát, és ízesítjük késhegynyi erős pirospaprikával.
A tárkonyecetet, a mézet és a szójaszószt is a leveshez adjuk, majd tovább főzzük.
A kaliforniai paprikát, egy kisebb cukkínit és a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk, és ezt is a levesbe tesszük.
Az egy evőkanál keményítőt egy deci hideg vízzel elkeverjük, és a forrásban levő leveshez öntjük.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Az eredeti recept a TV paprika oldalon található.

Azoknak javasolom, akik szeretik a kínai konyhát!





4 megjegyzés:

semilin írta...

Hűűűűű, de éhes lettem :))))

Gyöngyi írta...

A Férjem imádta, közölte, máskor is főzzek - kevésnek bizonyult a fazéknyi leves.. Nekem valahogy a paprika nem jön be a levesekben, pedig olyan mutatós..

dédike írta...

Mitől bársonyos?

Gyöngyi írta...

Dédike, szerintem az étkezési keményítőtől, valóban selymes, bársonyos a fogysztásakkor. A tojássárgájával, tejszínnel dúsított leveseknek van még hasonló hatása, ha a szánkba vesszük. A tejfölös habarással készült levesek érzete más. Próbáld ki, kíváncsi vagyok a véleményedre!