TIRAMISU

(ahogy én készítem)

Hozzávalók:
25 dkg Mascarpone krémsajt
1,5 csomag babapiskóta (30 dkg)
2 dl főzött feketekávé
2,5 dl habtejszín
1 tasak habfixáló por
3 db tojás sárgája
2 db tojás fehérje
1 csipet só
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 szál vaníliarúd
Kb. fél dl meggylikőr (rumos meggy leve)
1-2 evőkanálnyi Baileys krémlikőr
Kakaópor a szóráshoz.

Elkészítés:
Kb. 4 adagnyi kávét ízesíteni porcukorral (1 púpozott evőkanál), és meggylikőrrel.

Krém: A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá felverni, betenni a hűtőbe. A tejszínhabot szintén kemény habbá verni, közben hozzáadni 1 evőkanál porcukrot, és egy csomag habfixálót. (ha Hulala habtejszínt használunk, nem kell a habfixáló).
A tojássárgáját 1 lapos evőkanál porcukorral habosra keverni, hozzáadni a vaníliáscukrot, és a vaníliarúd kikapart magjait. Hozzákeverni a mascarpone krémsajtot, 1-2 evőkanálnyi Baileys krémlikőrt, majd óvatosan a tejszínhabot, végül a tojásfehérjéből vert habot. Ne törjük össze, maradjon habos-krémes.

Összeállítás: A babapiskótát belemártogatni az ízesített kávéba (nem eláztatni, de azért ne is maradjon túl száraz. Az így beáztatott piskótákat egy üvegtál aljára sorba rakni, majd a krémmel meglocsolni. Amíg tart a krém, és piskóta, addig folytatni a rétegezést. A tetejére krém kerüljön. A tálat megrázogatni, hogy a piskóták közé is befollyon a krém. Letakarva hűtőbe tenni egy éjszakára.


Másnap, tálalásnál kakaóporral megszórni. Előre elkészíthető, könnyű, gyors, finom, krémes édesség.




3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyöngyikém! Jöhetek? Van még? :)

Gyöngyi írta...

Ancsika, csipkedned kéne Magad! csak ketten vagyunk, ez a tál legalább 4 személyre kéne, hogy elég legyen, és bizony, már csak egy picike van.. Nem is értem! valaki nagyon rájár! (rajtam kívül..)

semilin írta...

Hmmmmm de guszta:)))
Egészségetekre!