BOCI KOCKA ahogy én készítem



Kétszer kellett megsütnöm egy más után, túl gyorsan fogyott el. A második alkalommal módosítottam a recepten:

Hozzávalók:
Tészta:

15 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 evőkanál cukor
1/2 db citrom reszelt héja
2,5 dl tej
7 evőkanál olaj
1 db tojás.

Krém:
25 deka tehéntúró (villával összetörve, hogy ne legyen csomós)
1 csomag Vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
1/2 db citrom reszelt héja
1 db tojás
2 evőkanál búzadara.

Elkészítés:
A tésztához való száraz és nedves alapanyagokat külön-külön elkeverjük, majd összevegyítjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A krém hozzávalóit is elkeverjük, és a barna masszába kávéskanállal beleadagoljuk. Előmelegített sütőben, 180 C fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba.)
Enyhén megszórjuk porcukorral és kocákra vágva tálaljuk.

Finom, gyorsan elkészíthető, egyszerű sütemény!

Köszönet a receptért Rózsikának, az eredeti recept ITT található!




2 megjegyzés:

alliteracio írta...

tyűűű...Gyöngyikém, rég jártam már feléd, na de ez az ínycsiklandó "boci-nasi" már megérte!! :)))
---nyammmíííí----!!
(Azt hiszem, ki is fogom próbálni!)
Puszi:
Ági

Gyöngyi írta...

Tényleg egyszerű, és gyors, Neked való, hisz oly elfoglalt vagy! Puszi!