NÉVNAP



Ma csodás napom volt - rég volt ilyen. Hajnalban félálomban botorkáltam kifelé, és magamban morogva mondtam a Férjemnek, hogy mire pályázik? Valami sztahanovista plecsnire? A névnapja ünnep, ilyenkor nem munkával kéne ünnepelnie... Úgy látszik, kihallattszott amit gondoltam, mert visszabújva a paplan alá, fél úra múlva friss kávé illata ébresztett, és készülő melegszendvics ígérete:) Feláldozott egy szabadságnapot a kevésből, ami még van, heuréka! Ünnep lévén, a kedvenceit akartam készíteni - hál Istennek, nem valami kimondhatatlan nevű flancos francia eledel a kedvenc! Pusztán egy finom egyben sült fasírt kolbásszal töltve, hasábburgonya, káposztasaláta, csokitorta volt a kívánság. Oh, ez nem nagy ügy, csak husit kell venni, már minden van itthon. 9 körül el is indultunk - de ha már megyünk vásárolni, akkor a piacra is nézzünk ki, meg ide is, meg oda is:) Végül késő délután értünk haza, úgy elszaladt az idő.
Már ki vannak pakolva a nagy áruházakban a karácsonyi cikkek, és persze, mindent komótosan végignéztünk, felpróbáltunk.. Tündéri plüss mackók, hógolyók, díszek és csecsebecsék, szédületes választék van. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy a karácsonyhoz mi köze a lepkéknek, és a fácánoknak.. Ám mi gazdagabbak lettünk 2 fejdísszel, Kareszé egy helyes plüss rénszarvas aggancs harangokkal, az enyém ugyanez piros agancsokkal és világító bohóc orral.. Egy biztos, mi se fogunk már meghülyülni, pénzt adni ilyen gyerekes dolgokért, de olyan jól mulattunk - és remélem, a család is értékelni fogja karácsonykor!
Az ünnepi ebédből vacsora lett, nagy ügy, több is veszett Mohácsnál.





5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyöngyikém! férjednek utólagosan is boldogságosat! :)
Szép napotok volt; a torta pedig mesés! Pusz

gondaanyu írta...

Micsoda szép és finom tortát sütöttél ! Az ünnepi vacsora az még jobb is, mint az ebéd, és néha kell egy kis lazítás, bolondozás.

semilin írta...

Dehogy vagytok hülyék, ellenkezőleg: irigylésre méltó a kapcsolatotok! Örülök az örömödnek és gratulálok mindkettőtöknek.

bobsi írta...

Gyöngyi! Szép, nagy tortát sütöttél!

Gyöngyi írta...

Ancsika, átadtam!
Gondaanyu, finom mindkettő:)
Emili, köszönjük, remélem sok ilyen szép napunk lesz még!
Böbsi, nem is olyan nagy, csak mutatós - és finom - volt..