MEXIKÓI RAKOTT TÉSZTA

Hozzávalók:
Fél kg száraztészta (Rövidcső tészta, vagy kagyló tészta)
Fél kg mexikói zöldségkeverék (vagy zöldborsó, kukorica, sárgarépa kockázva)
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
4 db tojás
2 pohár tejföl
15 dkg trappista sajt
Só, ételízesítő, egy csipet cukor.

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, nagyon apróra felkockázzuk, egy evőkanálnyi vajban megdinszteljük. Rátesszük a zöldségeket, kevés vízzel (1 dl) felöntjük, ízesítjük sóval, Vegetával, egy csipet cukorral és fedő alatt megpároljuk. A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Se a zöldségeket, se a tésztát ne főzzük agyon!
A tojásokat elhabarjuk, a tejfölt hozzáadjuk, pici sóval, egy teáskanálnyi Vegetával ízesítjük, simára keverjük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Egy tűzálló tálat a maradék vajjal kikenünk, beletesszük a tészta felét, majd a zöldségeket is rátesszük. A tészta másik felével betakarjuk. Leöntjük a tojás-tejföl keverékkel, rászórjuk a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben megsütjük, míg a tetején színt kap a sajt.

Kockára vágva tálaljuk. Kínálhatunk mellé ketchup-öt, vagy tartármártást, ki mit szeret, de anélkül is finom. Ha gazdagabban szeretnénk, a rétegezésnél a zöldségekre tehetünk még 25 dkg kockázott felvágottat (pld. sonkát) is.

Gyorsan elkészíthető, egyszerű finom étel, vegetáriánusoknak is ajánlom!



Nincsenek megjegyzések: