Hozzávalók:
3 szem paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
3-4 bazsalikom levélke
Olívaolaj
Pirítós kenyér.
Elkészítés:
A megmosott paradicsomok tövét kivágom, majd kisebb, egyforma kockákra szeletelem. Egy üvegtálba teszem. 2 gerezd fokhagymát ráreszelek, sózom, frissen őrölt borssal ízesítem. Olívaolajjal gazdagon meglocsolom, összekeverem, és hűvös helyen állni hagyom, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt friss bazsalikomleveleket vágok rá.
Kenyeret pirítok, (bagettet, barna kenyeret, ki mit szeret), és erre teszem a paradicsommártást.
Nyáron könnyű előétel, vagy vacsora. Fontos, hogy jó ízű, napon érett paradicsomot használjunk, üvegházi paradicsomból nem lesz finom..

4 megjegyzés:
Barátnőmnél Toszkánában, általában ilyesmit reggeliztünk hajszálvékonyra vágott sonkával. De jó, hogy eszembe juttattad!
Hanga, van is itthon sonka (levegőn szárított szeletelt fekete erdei sonka), köszi a tippet!
Köszönöm Gyöngyöm! Eddig teljesen kimaradt ez a finomság az életemből.
Szívese Emili! Próbáld ki, remélem a Férjednek is ízleni fog:)
Megjegyzés küldése