BRUSCETTA



Hozzávalók:
3 szem paradicsom
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
3-4 bazsalikom levélke
Olívaolaj
Pirítós kenyér.

Elkészítés:
A megmosott paradicsomok tövét kivágom, majd kisebb, egyforma kockákra szeletelem. Egy üvegtálba teszem. 2 gerezd fokhagymát ráreszelek, sózom, frissen őrölt borssal ízesítem. Olívaolajjal gazdagon meglocsolom, összekeverem, és hűvös helyen állni hagyom, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt friss bazsalikomleveleket vágok rá.

Kenyeret pirítok, (bagettet, barna kenyeret, ki mit szeret), és erre teszem a paradicsommártást.
Nyáron könnyű előétel, vagy vacsora. Fontos, hogy jó ízű, napon érett paradicsomot használjunk, üvegházi paradicsomból nem lesz finom..



4 megjegyzés:

Hanga írta...

Barátnőmnél Toszkánában, általában ilyesmit reggeliztünk hajszálvékonyra vágott sonkával. De jó, hogy eszembe juttattad!

Gyöngyi írta...

Hanga, van is itthon sonka (levegőn szárított szeletelt fekete erdei sonka), köszi a tippet!

semilin írta...

Köszönöm Gyöngyöm! Eddig teljesen kimaradt ez a finomság az életemből.

Gyöngyi írta...

Szívese Emili! Próbáld ki, remélem a Férjednek is ízleni fog:)