HÚSOS PENNE CSŐBEN SÜTVE





Hozzávalók:
50 dkg penne száraztészta
50 dkg darált sertéshús (sertéslapocka)
5 dkg füstölt szalonna
1 kis doboz sűrített paradicsom (70 gramm)
Só, bors, Vegeta, oregano.
Mártás:
5 dkg vaj (Rama margarin)
2 púpozott evőkanál liszt
4 dl tej
1 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
Só, őrölt szerecsendió, oregano.

Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben megfőzni, elszűrni. (Ne főzzük szét a tésztát, legyen fog-kemény. Ha tojásos a tészta, akkor 1 evőkanál olajat is tegyünk a főzővízbe. Durumlisztből készült pennénél nem kell olaj.)
A szalonnát kisebb kockákra vágva zsírjára pirítani, majd hozzákeverni a darált húst, a paradicsompürét. Fűszerezni sóval, őrölt borssal, Vegetával és oreganoval. Kb. 10 percig párolni, és végül óvatosan összekeverni a kifőtt pennével.
Mártás elkészítése: A vajat felolvasztani, a lisztet megpirítani kissé rajta, majd felönteni a tejjel. Habverővel, állandó keverés mellett csomómentes, sima, tejfölsűrűségű mártást kell kapni. Hozzáadni a tejfölt, végül a reszelt sajt felét.
A húsos pennét tepsibe önteni, rálocsolni a mártást. Egy kínai evőpálcikával vájatokat készíteni, hogy a mártás a tésztás keverék aljára is lefollyon. Végül a maradék reszelt sajttal meghinteni.
Sütőben, 200C fokon kb. 40 perc alatt jól összesütni, míg szép piroskás lesz a teteje. Előre elkészíthető, csak a sütést kell időzíteni.



2 megjegyzés:

semilin írta...

Hmmm.... ez jól néz ki:)))
Nagyon hasonlít a sonkás rakottra, talán kicsit olcsóbb, tehát ki kell próbálnom! Pussz

Gyöngyi írta...

Ennek a recinek a kistestvérét még szegény Marika-nénitől - a bejáró néninktől tanultam, azóta is gyakran eszembe jutnak az egyszerű, és mégis finom tésztái, ételei (pld. a dödöle is:)
Biztos ízleni fog, ha a másik is bejött:) Az elv ugyanaz szinte... mint minden rakott tésztánál:))