SAJTOS CSIGA - SÖRKORCSOLYA



Mi lehet egy foci világbajnokság alatt aktuálisabb, mint valami rágcsálni való?
Ez a csiga tipikusan az - ráadásul remekül fagyasztható a tésztája, nem rumlis, pillanatok alatt frissen, ropogósan tálalhatjuk a meccsek alatt a sör mellé a ház urának:)

Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg Rama margarin
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
2 kávéskanál só.

Töltelék:
15-20 dkg reszelt sajt (Trappista, vagy Ementáli, lehet egy része füstölt sajt is)
15 dkg sütővaj (Rama margarin)
Szezámmag, napraforgómag a szóráshoz.

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a margarinnal.(Késes robotgéppel pár perc az egész.) A tejfölbe keverjük a tojássárgákat, a sót, majd a lisztes keverékhez adjuk. Gyorsan összegyúrjuk, és két részre osszuk. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és megkenjük sütővajjal, megszórjuk reszelt sajttal. Ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Félbe vágjuk a rudakat, így 4 lesz belőle – ez 4 tepsire való adag. Folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük, legalább 2 órára pihenni, majd fél órára a fagyasztóba, hogy jó kemény legyen, lehessen vékonyan (fél cm) szeletelni. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, és előmelegített sütőben, 200 C fokon, kb. 20 perc alatt megsütjük.
Lehet variálni: ha nem csak sajtosat akarunk, akkor szeletelés után forgassuk szezámmagba, vagy napraforgó magba, és így süssük ki.

Lehet előre is dolgozni: a feltekert, becsomagolt tészta remekül fagyasztható, váratlan vendégek esetén kiváló megoldás, kb. fél óra alatt szobahőmérsékleten felenged annyira, hogy még kemény, de lehet szeletelni, és sütő-tepsire téve máris sütni.



Az elkészítésének képei ITT TALÁLHATÓK.

5 megjegyzés:

Maky írta...

Kipróbálok majd a hétvégén!:Maky

Gyöngyi írta...

Szia Maky:) Referálj majd, milyen lett, ízlett-e? Szép hétvégét kívánok!

Ottis írta...

Nagyon szeretem, egyik kedvencem!

Gyöngyi írta...

Ottis, nálunk is nagyon bejön:) Ha véletlenül sikerül már a sültekből kimenteni pár darabot, másnap is finom!

alliteracio írta...

Jajj Gyöngyikém, most jövök a "Lakomádból", ott már kinéztem magamnak a baconos virslit, na de itt meg ez a csodás csigaaa!!! :o
Azt se tudom, melyikkel kezdjem (hehe), lám, nem jó éhesen feléd botorkálni! :))))
Mindenesetre ezt is elmentettem magamnak, azt hiszem, oltári sikere lesz a héten valamelyik nap!! :))
Puszillak, és ezt a blogodat is kitettem a portálomra! ;)
-Ági-