TEJSZÍNES KARALÁBÉKRÉMLEVES



Azt hiszem, az emberek 2 részre oszthatók, van, aki imádja a leveseket, van, aki épp csak hogy megeszi. Én az első csoporthoz tartozom:)

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 fej nagyobb karalábé
3 evőkanál olaj
1 evőkanálnyi vaj
Húsleves alaplé (vagy 1 húsleveskocka)
1 evőkanál liszt
1 dl főzőtejszín
1 csomag petrezselyemzöld
Só.

Elkészítés:
A vöröshagymát nagyon finomra vágtam, megdinszteltem az olaj és vaj keverékén. Hozzáadtam a kockákra vágott karalábét. (A kockázott karalábéból félretettem a feltétnek). Fedő alatt tovább dinszteltem (5 perc), majd megszórtam a liszttel. Kicsit pirítottam, majd felöntöttem a forró húslevessel.
Amikor a karalábé már megpuhult (de nem szétfőzni, maradjon ress!), hozzáadtam a tejszínt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Még egyet forraltam rajta, majd turmix gépben pürésítettem.

Tálalásnál a félretett karalábé kockákkal tálaltam. (én szeretem a nyers, zsenge karalábét, aki nem, az a turmixolás előtt szedjen ki a karalábéból feltétnek valót.) De lehet tálalni leves gyönggyel, pirított zsemlekockákkal is.

A zsenge, új karalábét alig kell főzni, kb. 10 perc alatt eléggé megfő.



5 megjegyzés:

Hanga írta...

A húsleveseket nem szeretem, de a tejszínes zöldségkrémleveseket nagyon, középső lányom, amint meglátta a képeket a levesedről kikövetelte holnap ebédre. /Tényleg nem udvariasságból írtam, de így történt./

Ancsika írta...

Én is itt sorakozom a táborban! :)

Gyöngyi írta...

Hanga, ez csak egyet bizonyít: a Lányodnak jó ízlése van:)

Mian puszi! én meg megyek Hozzád csokizni, már alig várom az új csokisokat - tudod, a Párom mindig csokis sütik miatt "nyúz"..

semilin írta...

Leves minden mennyiségben!
Én ezt a levest hagyma nélkül csinálom és a tejszin helyett nagy pohár tejföllel behabarom. Hidegen is melegen is nagyon finom!

Gyöngyi írta...

A hagymát néha én is elhagyom, ám tejjel még nem próbáltam, biztos úgy is nagyon finom:)
Úgy látm, a levesimádók tábora nagyobb!