Hozzávalók:
- 5 db tojás
- Fél dl tej
- 1-2 evőkanál olaj
- Kb. 10 dkg parasztkolbász
- 3 szál újhagyma
- Só.
Elkészítés:
A tojásokat elhabarjuk a tejjel, sózzuk. A kolbászt és az újhagymákat karikára vágjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk, rádobjuk a kolbászt és az újhagymát. Pár percig pirítjuk, míg a kolbász kicsit megpirul és a hagyma üveges lesz. Ekkor ráöntjük a tojást. Ízlésünknek megfelelő keménységűre sütjük.
Azonnal, frissen tálaljuk kenyérrel, paradicsommal. A tetejét őrölt pirospaprikával és frissen őrölt borssal, vagy reszelt sajttal is meghinthetjük.
2 megjegyzés:
Ez egy szokványos, egyszerű étel, gondolom mindenki - még a konyhában járatlan férfiak is tudnak rántottát készíteni. De! Ez nagyon gusztán lett összeállítva, s tálalva. Gratula!
Guszta! Igen finom tud lenni szeretjük!
Megjegyzés küldése