TÚRÓS PITE KELT TÉSZTÁBÓL

Hozzávalók:

Tészta:

15 dkg vaj (Rama margarin)
5 dkg porcukor
4 db tojássárgája
1,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
30 dkg liszt.

Töltelék:
75 dkg tehéntúró (most fél kg krémes tehéntúró és 25 dkg Rricotta olasz túró)
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál liszt (hogy a töltelék ne legyen „folyós„)
2 db tojásfehérje
Fél dl rum
10 dkg mazsola.

Elkészítés:
A mazsolát megmossuk, rumba áztatjuk. Az élesztőt 1,5 dl langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgájákkal és kb. 5 dkg porcukorral, hogy könnyebb legyen kikeverni. Hozzákeverjük a liszt felét (15 dkg) és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk. A tésztakeveréket nyújtólapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék 15 dkg lisztet, és alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket:

2 tojásfehérjét felverünk kemény habnak. A túrót összetörjük, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját, a beáztatott mazsolát, a lisztet és a felvert tojásfehérjéket.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, és vajazott tepsire tesszük. Rásimítjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztalapot is, ráterítjük a töltelékre. Legalább fél órát pihentetjük. Hideg sütőbe tesszük, 180 C fokon légkeveréses sütésnél kb. 30 perc alatt készre sütjük.





3 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, guszta! Nagyon szeretem a kelt tésztákat, nagyon finom lehet !

Gyöngyi írta...

Évike, ez a süti frissen valóban nagyon finom, de már másnap kóstolva a férjemnek és nekem is a másik túróslepény jobban bejött - de mint tudjuk, az ízlések és pofonok különböznek!

gondaanyu írta...

Milyen régen sütöttem kalácsot ! Igazán elindítja a pavlovi reflexeket a sütid.