PROFI (?) FOTÓK..



Nézem a Fábri showt, - igaz, csak fél szemmel - és mire kapom fel a fejem? Ételeket fotóznak! Na, gondolom, most aztán biztos tanulhatok, hogyan csinálják a profik? Várom a világosítót, a napernyőt, amiket már úgy látott az ember itt-ott... Erre, mit mutatnak? Íme, a "profi" fotósok palettája, a teljesség igénye nélkül:

- fagyi - főzhető gyurmából
- zöldséges húsleves színezve, zöldségek elrendezése csipesszel, guruló (!) olaj cseppek szem-cseppentővel
- deres pohár - fagyasztó sprayvel
- sör - milliós árú színező cseppekkel, műhab, habverővel generálva
- forró étel imitálása - gumicsővel ködösítés..
- csillogás? minden lelakkozva..



Szép dolog az össznépi átverés....

Az én fotóim nem olyan szuperek. Nem is tart egy fotózás 1 napig. De! minden ételfotó azt tükrözi, amit MEGFŐZÖK, MEGSÜTÖK, ÉS EHETŐ!!! ...
Nem csalás, nem ámítás, azokat az ételeket fotózom, amiket elkészítek...

Mindenesetre, ezentúl, ha látok egy újságban egy fotót - már tudni fogom, az az eper műeper, mű hab, mű stb...., (tisztelet a kivételnek, mert remélem azért az is van). Ezentúl nem fogok azon görcsölni, hogy ÉN miért vagyok olyan béna, hogy nem tudom ugyanolyan látványosra elkészíteni, mint ott, a képen.... Bár az is igaz, hogy az én kis gépem nem 10,1 millió (!) pixelszámú, nem mesterségem a fotózás, stb.. de legalább nem CSALOK!

6 megjegyzés:

dédike írta...

Mivel én sem figyeltem, először nem értettem miröl is van szó. Mikor rájöttem, akkor meg bemérgesedtem.

Unknown írta...

Én nem láttam, de ezek szerint nem vesztettem vele sokat.

Ancsika írta...

Gyöngyikém, ne mérgelödj!!!! A mi fotóink éppen ezért sokkal szebbek, sokkal életszerübbek. Persze, hogy gyönyörüek a müvészi ételfotók, de nem véletlenül az is egy szakma, ami megtanulható. Meg persze szükségeltetik hozzá csoda fotómasina is, meg sok minden más.

Szép hétvégét! A

semilin írta...

Ne mérgelődj ezen Gyöngyöm! Nekem a te fotóid tökéletesek! Ma már mindenre gyanakodni kell, a saját szemednek se hihetsz!- ezt mutatta be a show.

alliteracio írta...

Drága Gyöngyikém!!!
Hát ez az!!!
Itt van a bibi!!!
"AZOKON" a fotókon tuti, hogy nem csurog úgy a nyálam, mint amikor a te képeidet látom, amelyeken látszik, hogy valóban VALÓDIAK, s szinte még az illatukat is érzem!!!!
Sose bánd a pixeleidet, te csak sütkérezz, főzőcskézz....mert az azokról készült képek okoznak szerintem igazán örömet az olvasóidnak....s köztük nekem is!!!

Puszi:
Ági

Gyöngyi írta...

Köszönöm Ágikám:))