Hozzávalók:
Burgonya
Só, valamint a kedvenc fűszerkeverékünk (grill, flekken, stb.)
Zsemlemorzsa
Olaj.
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. Sós, forró vízben félpuhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd olajozott tepsibe tesszük. Meghintjük sóval és a kedvenc fűszerkeverékünkkel, megforgatjuk, végül zsemlemorzsával lazán behintjük. Sütőben szép pirosra sütjük.
Így elkészítve belül puha, kívül ropogós burgonyát kapunk. Frissen tálaljuk. Praktikus így készíteni a hasábburgonyát, ha nem akarjuk, hogy olajillatban ússzon a lakás, illetve ha nagyobb mennyiségre van szükségünk.
Készíthetjük úgy is, hogy héjában főzzük elő a burgonyát, hámozás után vágjuk hasábokra, és fűszerezve sütjük meg.
1 megjegyzés:
Jól hangzik. Szeretem a sütőben sült burgonyát, ki fogom próbálni így is. :)
Megjegyzés küldése