EHETETLEN MEGGY

Gyönyörűen virágzik a meggyfánk, aminek a termése ehetetlen. Nem azért, mert beteg, vagy rossz ízű lenne, egyszerűen elérhetetlen számunkra az utóbbi 5-6 évben:) Annyira megnőtt, olyan magasan van a termő rész, hogy talán tűzoltó létrával el lehetne érni, egyébként megközelíthetetlen. Ám gyönyörű, és miután épp a konyhaablakom előtt van, mindig megússza a kivágást. Lehet benne gyönyörködni, a madaraknak van tápanyagkiegészítés, és a szomszédos irodaházból sem látnak be. Ez se egy utolsó szempont.
Tehát szüretelni igaz , hogy nem tudunk, de a meggyfa nem megy, marad. Legalábbis az idei tisztogatást megúszta:)
A vadalmafa is virágzik:

A hétvégi fűnyírás után a szarkák csemegéznek:

Gondaanyu, itt még van gyöngyvirág! ha szertenél, vihetsz:)

Nyílik a tulipán:

A páfrány is kezdi bontogatni a leveleit:

És végül egy kis aranyeső:




4 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Szép a kertetek

Váczi Laca írta...

Gyöngyöm!
A fa alá kell tenni egy fólát és mikor a szél lefújja az értett meggyet, összeszedni , cefrvagy főzetni ét csinálni és pálinkát fözni belőle..Az egyik legfinomabb pálinka lesz és ráadásul -saját termés....

Éva írta...

Olyan megnyugtató még csak nézni is, hát még nektek ott közelből élvezni a természetet.Ilyenkor mindig azt szokták mondani akik kertes házban laknak, -de mennyi munka van vele.Szerintem megéri a fáradságot!

Gyöngyi írta...

Hobbychef köszi:)

Laca, a rigóniknak igen jó étvágyuk van, abból a pár szemből, ami lepottyan, még egy sütit se lehet sütni.. Sajna.. Régebben legalább egy-két üveg rumos meggyet (5 literest) el tudtam tenni, ma már Anyu kertjére hagyatkozom. Még jó, hogy ott szedhető magasságban van!

Éva, most már alakul, kezd kert formája lenni, én szeretek pepecselni vele, és jó kiülni, élvezni is! Csak már ott tartanánk, de még hűvös van a napozáshoz, grillezéshez.