ZÖLD SZÜRET ÚJBUDÁN



A Budai Parkszinpad melletti Edömér utcában rendezték, sokszínű program ajánlat volt, élő népzenei koncertek, finom borok, ízletes bioétkek, gyermekprogramok és számtalan más érdekesség volt a műsorajánlatban.
A teljesség igénye nélkül:
Szüreti felvonulás, dramatikos játék lovas huszárokkal, Szeredás Együttes, Obsitos együttes, Cavinton néptánc együttes, Bábszínház, Öko-design pályázat eredményhirdetés, népzenei koncertek, táncház, kézműves kirakodóvásár, vályogvető bemutató tér, bio ételek, bio borok (az Anna borház is), szalmaház építők, Vályogvető - interaktív bemutató tér, Öko divatbemutató stb..

Nem egy nagy szabású, nagy területű rendezvény volt, de sok érdekességgel, érdemes volt kilátogatni. Gondaanyuékat is meglátogattuk, beszélgettünk kicsit, megkóstoltuk az egyik remek bio borukat is, ami Hétvölgyi Merlot, 2009-es évjárat volt.






Az időjárás kegyes volt - annak ellenére, hogy egész napra esőt huhogott minden időjós, kellemes, kiránduló időnk volt. Egyetlen, ami nagyon nem tetszett: a Budai Parkszinpad lepusztult állapota. Először itt láttam az Evitát (1983-ban, ha jól emlékszem), nagyon kellemes, szép, zöldövezeti helyszín, nem értem a városvezetést, hogyan hagyhatták, hagyhatják ennyire lepusztulni, tönkremenni ezt a kiváló adottságú szabadtéri szinpadot. Nincs oly sok szabadtéri helyszíne Budapestnek, hogy ilyen luxust megengedhessen magának - ez egy katasztrófa.




Jobb oldalon, egyedül, egy fehér pólos fiatalember próbálkozott a "felújítással" - az oszlopok tetejét pacsmagolta le festékkel.. Remélem, valamakor valaki észbe kap, és nem hagyja végképp elpusztulni ezt a színpadot..

2 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Szia Gyöngyi, most vettem észre a bejegyzésed.
Örültünk a látogatásotoknak, és a süti igazán mondom kitűnő volt !

Gyöngyi írta...

Gondaanyu, nálunk is ízlett a süti, mint kiderült, nem is lett olyan sok.. A borotokat kibontottuk, vészesen fogy:)