SZÜRET 2010



Múlt hét szombaton, szakadó esőben indultunk reggel itthonról - de mire hazaértünk elállt, így a szőlő egyik felét, ami érett volt, és eladásra volt szánva, leszedtük, el is vitte a vevő. Siralmas volt egyébként ez a termés rész, én nem is tudom, mit csinál belőle a vevő. Talán pálinkát..
A szép fajta az még lábon van, de savanyú, nem tudom, beérik-e valaha.. Szép szeműek, de fogyasztára még alkalmatlan. A többi eladásra szántat meg a héten majd leszedi a másik vevő - egy biztos, semmi haszon nem lesz rajta - a permetezés, a sok munka, mind mínuszban marad. Anyu mondta is, jövőre, ha még megmarad a kert, nem fizet permetezésre, minek, ha így is, úgy is rohad a szőlő..
Egyébként én még ilyet nem láttam, egy fürt úgy néz ki, hogy a teteje szép, a közepén egy sáv barna, rohadt, aztán alul megint türhető. Rémes. Tavaly csuda szép volt, úgy látszik, el voltunk kényeztetve. Még jó, hogy Apu nem látta, szomorú lett volna nagyon.





2010. július: Anyu az egyik szőlőlugasban, itt még reménykedtünk, hogy szép termés lesz az idén is...

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyöngyi, ez a lugas!!!!! Itt sétálni többet ér, mint egy Xanax:) Gyönyörű!!!
Fagyi

Gyöngyi írta...

Fagyi, képzeld, ezt a lugast, amit megdícsértél, Anyu meg akarja szüntetni - azt mondja elege van a lugasokból (van 4), nem lehet levágni, nem lehet kezelni, nem lehet leszedni a szőlőt.. Miki mondta, vágja ki, végül én is csak bólintottam, de csak csendesen - elvégre hogy jövök én ahhoz, hogy beleszóljak, mennyit dolgozzon Anyu? Én hagynám úgy, ahogy van, olyan szép, de ha Őt idegesíti, nem tudja már kezelni, csinlja azt, amit Ő szeretne.

Névtelen írta...

Gyöngyi, nincs valaki szomszéd esetleg, aki csekély pénzért, vagy némi szőlőért megtartaná a lugas formáját, gondozná?
Fagyi

Gyöngyi írta...

Fagyi, nem ezen múlik, Anyu belefáradt már, hogy nem tudja lekacsolni, össze-vissza nő. Egyébként most beszéltünk épp, azt mondja tegnap megint leszedett 1,5 q szőlőt.. ma pedig 2 lugast megszüntetett - végre látja az eget - háát, ez is egy szempont. Én is sajnálom, de Anyu van ott mindennap, Ő tudja, mit és hogyan szeretne, és egyáltalán, mennyit tud még ott dolgozni..

Gyöngyi írta...

Ui. permetezni se lehetett, Anyu azt mondja, helikoptert nem fog bérelni a lugasok miatt:))..

Névtelen írta...

:)) így igaz, ő tudja
Várom a további írásaid, nagyon szeretem őket!
Fagyi

Gyöngyi írta...

Rendben:)

Ildy írta...

Gyönyörű ez a kép anyukáddal! Ilyen lugas alatt szívesen sétálgatnék én is minden nap.