RÁNTOTT SAJT



Igazán nem egy bonyolult étel, de azért igényel némi odafigyelést.

Hozzávalók:
Trappista sajt (ne legyen túl friss, mert az nem elég kemény)
Tojás
Liszt
Zsemlemorzsa

Olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A sajtot 7-8 mm vastag szeletekre vágjuk. Lisztben forgatjuk, megnyomkodjuk, hogy a liszt rátapadjon, majd sózott, enyhén felvert tojásban megforgatjuk, végül zsemlemorzsában is megforgatjuk. Fontos, hogy a panírbundán ne legyenek hiányosságok!
(Aki akarja, panírozza duplán – ekkor a már bepanírozott szeleteket újra tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. (Így nagyobb az esély, hogy nem folyik ki a sajt, ám a panír vastagabb lesz.)
Bő, forró (de nem sistergő) olajban aranysárgára sütjük, inkább világosabb színe legyen. Papírszalvétára szedve leitatjuk a fölösleges zsiradékot, és azonnal, forrón tálaljuk.

Köretként adhatunk párolt rizst, hasábburgonyát, vagy burgonya krokettet mellé, de a tartármártás elengedhetetlen kelléke a rántott sajtnak.

Megjegyzés:
Érdemes a panírozás után a sajtot a hűtőbe tenni legalább fél órára, vagy akár egy egész éjszakára, így a sajt jól lehűl, és kevésbé sanszos, hogy sütés közben kifolyik.
Remekül lehet fagyasztani – érdemes egyszerre nagyobb adagot elkészíteni. A fagyasztott sajtot ne engedjük fel sütés előtt, azonnal süssük ki forró olajban, és tálaljuk frissen. Így készítve biztosan nem fog sütés közben a sajtunk kifolyni!
Fagyasztáskor először egy tálcára tegyük a panírozott szeleteket, úgy rakjuk a fagyasztóba. Pár óra múlva csomagolhatjuk egymás mellé egy dobozba, vagy nylon tasakba, hogy ne foglaljon sok helyet - most már nem fognak összeragadni.




1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Thanks for the erdekes informacio