ALAMUSZI ÁREMELÉS



A gyártók biztos szebb néven nevezik, pld. árkorrekció?

Először egy náthás időszakban tűnt fel, hogy mennek össze a papírzsebkendők. Nem csak méretben, vastagságban, de a számukban is! Nem voltam rest, egyszer megszámoltam, mennyi is az a 100-as papírzsebkendő? Véletlenül sem száz, inkább változó! Ma már nincs is 100-as csomag, csak 90 db-os. (?) X rétegű, X méretben. És némelyik olyan rémes "illatosítással", hogy nem minősítem, mire lenne jó, ha nagyobb, és vastagabb lenne.

És lassan megy össze minden, mint a pamut, vagy lenvászon, az első mosás után. A 2 dl-es tejföl először 1,9 lett, ma már 1,75! Ugyanígy a gyümölcsös joghurt - már olyan pici a doboza, hogy alig lehet megfogni.
Megy össze a kockasajt is, ráadásul olyan bénán, hogy a dobozában lötyög, 2 számmal nagyobb a ruhája.. Biztos volt még raktáron doboz, vagy pénzbe kerülne a gépek átállítása? Vagy így a kedves vevő csak otthon veszi észre, hogy mini sajtkockákat vett..

A receptek miatt is idegesítő - eddig ha azt írta az ember lánya, hogy 1 doboz tejföl, az automatikusan 2 dl-t jelentett. Nem 175, vagy akárhány grammot.
Az előre csomagolt felvágottakkal sem rózsásabb a helyzet. 110 gramm. Végül is, lehetne 99,32 gramm is, nem igaz?? Biztos lesz majd annyi is. Olyan idétlen mennyiségeket találnak ki, hogy csak nézek. Jó, tudom, kötelező kiírni az 1 kg-os árakat, de könyörgöm, nagyítóval felszerelkezve, és dupla annyi időt vásárlásra szánva lehet csak kisilabizálni, már ha megtalálja az ember valahol.
Még jó, hogy a liszt 1 kg, bár most nem is tudom, lehet, hogy már az sem annyi?

Boldogok lehetünk, nem is tudom, miért bosszant - hiszen nem emelik az árakat!
A másik bosszantó, az "ajándék" mennyiségek! Amikor valamire rárajzolják egy csíkkal, hogy ennyi lenne az "igazi", de "ajándékként", többet kapunk! Heuréka! Úrinő lévén nem írom le mit gondolok. "Ajándék" ? Mihez képest? Na ne!



3 megjegyzés:

Kata írta...

Teljesen igazad van, csak én magamban szoktam ezen dühöngeni; alaposan körül kell nézni, csak az embernek nem mindig van erre ideje...

egycsipet írta...

A liszt sem annyi. Ha frissen bontom a zacskót sütés előtt, akkor még a zacsiból veszem a szükséges mennyiséget, így le szoktam mérni a "kilót". Átlag 960 gr körül van. :S Tudom, +- x% belefér a csomagolásba, na de eddig pluszt még nem sokszor láttam.

Gyöngyi írta...

Csak találomra írtam a lisztet, de ezek után, lehet, hogy semmi sem annyi, mint amennyire gondolunk. Remek.