ÁLLATKÍNZÁS



Fél szemmel nézem a Fábry show-t, és teljesen ledöbbentem. A feltaláló boldog, hogy ország-világnak megmutathatja, milyen szuper ötletes!

Fábry készségesen segédkezik. A közönség pedig TAPSOL. Egy új, világmegváltó libatömő szerkentyű. Egy műanyag tölcsér, a végén cserélhető MENETES FÉM CSŐVEL.. Azért menetes, hogy a liba nyakának megfeleő átmérőjü csövet lehessen ledugni szerencsétlen állat torkán.. Hogy a menetek mennyire sértik fel az állat torkát, kit érdekel? És hogy miért kell egyáltalán kényszeretetni, mikor nem is éhes?

Szerencsétlen liba ott ül a műsoridő alatt egy mini ládában, amiben épp, hogy elfér. A nyakának van egy lyuk, magától nem tudja a fejét se kidugni, "összehajtogatva" megadóan vár a sorsára. És jön a boldogság, bemutatják az új találmányt! Fábry kihúzza a nyakát, a lelkes feltaláló lenyomja a csövet, Fábry mosolyogva markolássza a liba torkát - letuszkolandó a kukoricát (vagy ki tudja mit). Fele mellé megy, okosan kitárgyalják, hogy meg kéne nedvesíteni, akkor jobban csúszik.

Nem tudom, túl élte-e szerencsétlen, igaz, nem is kell túlélnie, hiszen elsősorban a májáért tenyésztik a libákat. Már azt sem értem, miért kell beteg májat enni? Hiszen azért nagy az a máj, mert beteg! Egy boldogtalan, megkínzott állat húsa más, mint egy egészségesé - mondják a szakértők.
Félreértés ne essék: Húsevő vagyok. Ám az értelmetlen állatkínzást nem tolerálom. És nem tapsikolok. Libamájat egy jó ideig nem akarok a tányéromon látni.


(kép: Dargay Attila, Lúdas Matyi rajzfilm)

4 megjegyzés:

semilin írta...

Szívemből szóltál Gyöngyöm. Csak háttérként met a TV, de ezt pont láttam és kiborított!

Ami írta...

Szerencsére nem láttam a műsort... épp elég volt, amit leírtál, hogy elborzadjak.

Van egy meglepim a számdora, nézz be a blogomba :) pusz

bobsi írta...

Igazad van Gyöngyi!

Aliz írta...

Kedves Gyöngyi!
Nem tudtam hová írni, így ide írom, hogy Nálad is kellemes lenni.:)