NYARALÁS



Az ideinek még nincs vége, de az első fele letelt. Másfél hét, nem sok, de több mint a semmi. Ha belegondolok, van, akinek ennyi se jut, szomorú. Bizony, a külföldi utakat mi is kihagyjuk mostanában - de szerencsére van olyan szép ez az ország, hogy itt is remekül lehet nyaralni.
Most "családi nyaralás" volt, a család pesti része gyűlt össze a Balatonon a Sógoromék nyaralójában. Szerencsések voltunk, az időjárás kegyesnek bizonyult, csak egy viharos éjszakánk volt, ami még jól is jött, legalább lehűlt egy picit a levegő, és szép nagy hullámokat is láthattunk.
Az étkezések voltak kicsit körülményesek. Átlagosan 10-en voltunk, minden korosztályból. Ennek megfelelően más-más érdeklődési körrel rendelkeztünk. Volt, aki bujócskázott, volt aki úszott, volt aki rejtvényt fejtett, főzött stb. stb. Mindezt ezerfelé. Anyósom mondta az egyik csapatbegyűjtés során: "Egy zsák bolhát összegyújteni egyszerűbb, mint ezt a családot összeterelni!" Volt benne valami:)

Ezt a képet érdemes alaposabban megnézni: A Szigligeti púpok, csalóka látvány, 3 domb van egymás mögött, és van egy közös metszéspontjuk. Attól függően, honnan kapnak fényt, más és másképp látszanak, nehéz eldönteni, melyik hegy van elől, s melyik hátul:)



Ezt a malacot a Balatonfenyvesi sétányon sütögették - még mindig nem tudom eldönteni, étvágygerjesztő-e, vagy mégse.. szegény úgy össze-vissza van kaszabolva.




4 megjegyzés:

semilin írta...

Jujj, ettől a malactól szívrohamot kapok! Egy falatot se tudnék enni belőle....

Gyöngyi írta...

Talán ha nem láttuk volna egyben, akkor a tányéron egyes részei jól mutathatnak..

dédike írta...

Igen darabolva mást mutat, és fínom is.
Jó, hogy azért volt egy kis nyaralás. Két éve már nem voltam sehol...
Anyukád hogy van? Ha beszorul majd a lakásba, lesz megint egy rosz periodus. Készülj fel rá.Tapasztalat.

Gyöngyi írta...

Dédike, Anyu jól van - most lefoglalja a kert, szüret, az őszi munkák. Hogy aztán hogyan alakul, nem tudom, remélem többet jön hozzánk, és nem lesz gond.