MEGFÁZÁS



Egyik szemem sír, a másik nevet. Miután hétfő óta csak romlott az állapotom, tegnap eljutottam a tüdőszanatóriumba (még jó, hogy itt nem 2 hónap a várakozási idő, mint pld. a rheumán). Nem a h1n1 új vírust kaptam el, hanem megfázás, vagy pollenallergia, vagy mindkettő együtt. Gondolom ez abból derült ki, hogy "csak" hőemelkedésem van, és nincs láz, ezt többször el kellett mondanom.
A 30 éves allergia, és a 20 éve tartó asthma után már igazán tudhatnám, ha itt az ősz, vagy a tavasz, biztos beüt legalább egyszer a krach. Ám ilyen pocsék régen volt - nem bírok köhögni, orrot fújni, annyira fáj ilyenkor a jobb oldalon a mellkasom, a sok erőlködéstől. Ha hétrét görnyedek könnyebb köhécselni egyet, az orromat pedig kilehelem.. Kész gyötrelem. Egyetlen elfogadható testhelyzet van, félig fekve, baloldalon, nem mozdulva, pihegve. Na, ezt kéne 24 órán keresztül, akkor egészen tűrhető lenne.
Szednem kell antibiotikumot, és a legnagyobb bánatomra szteroid kúrát kell tartanom - ami kikészíti az ízületeket, mint azt már sajnos ismerem.

Reggelire muszály volt enni valamit, még ha nincs is étvágyam, a gyógyszereket evés közben kell bevenni. Tegnap kaptam a piacon káposztával töltött uborkát, ezt tettem a maci-sajtos, kolbászos kenyérre. A "töltött uborkára" az egyik barátnőm hívta fel a figyelmem, igaz, Ő a "Kovászos uborka kápossztával töltve" receptjét kereste, ez pedig ecetes uborka, édes káposztasalátával. De az elv ugyanaz: elkészítik külön az uborkát, külön a káposztát, az ubit kifúrják, és bele a káposzta. Ennyi.



Tegnap főztem egy húslevest délután - most csak erre vágyom. Este majd egy túrós csuszát a Férjemnek, az hamar kész van. Addig pedig megpróbálok baloldalazni - és abban bízni, hogy jó tv műsor lesz ma..



3 megjegyzés:

semilin írta...

Ajaj, drága Gyöngyöm, ezt jól kikaptad:(
Ne főzöcskézz most, csak baloldalazz és próbálj minél többet aludni!!!!
Gyógypuszim!

Unknown írta...

Szia Gyöngyi!
Jobbulást kívánok.

Gyöngyi írta...

Emili, Nórika, köszönöm! Ma kedd van, a gyógyszerek lassan elfogynak, de még mindig nem vagyok jól - az arcüreg is begyulladt, most szakadozik lefelé, köhögni kellene, de olyan fájdalmas, hogy belepusztulok.. Tudom, hogy túlélem, de akkor is pocsék egy dolog ez a megfázás! Ahogy öregszem, egyre nehezebben mászok ki belőle, egyre tovább tart - és ettől nem vagyok boldog. Jobban kéne vigyáznom magamra!