TÜRELEM



Mozgalmas volt a hétvége.
Haza utaztunk, meglátogattuk Aput - de sajnos, épp egy nyugtató injekció után volt, aludt, így nem tudtunk beszélni vele.. Minden nap más a hangulata - néha már menne a kertbe, indulna azonnal, néha teljesen a tudatánál van. Az orvossal beszéltünk, már ki tudja, hányadikkal. Idegesítő, hogy mindegyik azzal kezdi: a bácsi már benne van a korban, nagyon öreg! Én másképp látom: 81 éves lesz, ez még nem az emberi kor legvégső határa. Nem egy jóval idősebb embert ismerünk, aki remekül van! Apu állandóan friss levegőn élt, kertészkedett, barkácsolt, sokat mozogott. Nagyon aktív volt világ életében. Ne már, hogy egyik napról a másikra öregember legyen.. Képtelen vagyok elfogadni. Én nem tudom, de én már a kórház gondolatától is beteg leszek, nem hogy hetekig feküdni - persze, hogy legyengül teljesen szegény.
Moldova szerint, "aki orvos kezébe kerül, előbb-utóbb biztosan beteg lesz.. Nincsen egészséges ember, csak rosszul kivizsgált beteg."
Hosszú a gyógyulási folyamat, azt mondják, legyünk türelemmel. Türelem, ezt hallgatjuk már másfél hónapja.. Nehéz nagyon.

Más. Szombaton a szoborpark melletti kertészetben sikerült megvenni a virágokat, legalábbis egy részüket, és virágföldet. Egészen nagy választék volt, és tűrhető áron - gondoltam én, egészen addig, amíg kiderült, Anyu is vett futómuskátlit, db-ját 15 Ft-ért! (Itt, Bp-en, a kertészetben 990 Ft volt egy 10 db-os tálca). Az árvácska 140-et kóstált, a sziklakerti növénykék 200 körüliek voltak. Lényeg, hogy szépek, tegnap ki is ültettem mindent, öröm rájuk nézni:) A fiúk is be lettek fogva, a fákat metszették meg, lett annyi faág, gally, hogy konténert kell szerezni hozzá. A héten remélem sikerül megoldani. A benti növények is áhítoznak már friss földért, a héten őket is átültetem.
A jácintok és tulipánok is el kezdtek virágozni, az utolsó 3 kép ízelítő az új virágokból:







10 megjegyzés:

Böbsi írta...

Nagyon szépek a virágok!! Én is ültetek (átültetek) folyamatosan. :-)

gondaanyu írta...

Akármit veszel, másnap kiderül, hogy valahol olcsóbb lett volna:)

Szépek, ez a lényeg !

dédike írta...

Gyöngyikém:
Apukádnak jobbulást. Most már az idő is besegít a gyogyulásba.

Ha egyszer megvettél valamit, utána nem szabad árat nézni.
Ezt én már megtanultam.
De szépek a virágok.

cinci írta...

Szia Gyöngyike
Apukádnak mielőbbi gyógyuást kívánok...

Nagyon szépek a virágaid,deeee piacon a legolcsóbb.

A 2 lila virágot nem ismerem,de nagyon szépek:)

Jó éjt neked:)

Gyöngyi írta...

Böbsi, ez olyan örömmunka szerintem:) Ma megint ültetés van nálunk is!

Gyöngyi írta...

Gondaanyu, jogos! Ezért csukott szemmel kéne járni:) Tegnap azért az OBI-ban megnéztem a tálcás futómuskátlikat - 650 Ft vol, de ha 2-3 db szép volt egy tálcán, sokat mondok!!!! Kiszáradtak, töredezettek - így drágább is ugyanazt a mennyiséget összehozzni belőlük...

Gyöngyi írta...

Dédike, Cicike, köszönöm a jókívánságot!

Cincike, Exacum-nak hívják az a 2 gömbölyűt, 3-szor ekkorára fog nőni kb. A népies nevét nem tudom, de utánakeresek... Vagy ha tudja valaki, írja meg!

semilin írta...

Ne csüggedj Gyöngyikém, a tavasz elhozza a gyógyulást is. Igazad van, Apud NEM öreg!!!
A virágok gyönyörűek, én most hétvégére tervezem az erkélyládák beültetését. Csak bírjam, nagyon fájok:(((

Gyöngyi írta...

Emili, ne fájj! Küldöm Neked most az energiát - nekem még van..

Unknown írta...

Apukádnak mielőbbi gyógyulást kívánok. Szépek a virágok.