A HÁZI KEDVENCEKET IS MEGVISELI A VÁLSÁG...



A gazdasági válság óta egyre többen viszik menedékhelyre a kutyákat, macskákat. Pécsett például tavaly háromszázzal több kutyától szabadultak meg a gazdáik, mint 2006-ban. A szakemberek azt mondják, nincs pénzük az emberek házi kedvenceik etetésére, orvosi ellátására. Szentesen pedig már kutyainkubátort is kiraktak azért, hogy gazdáik inkább abba rakják az állatokat, minthogy kidobják őket.

A szakemberek azt tapasztalják, hogy egyre többen válnak meg állataiktól, mert kevesebb a pénzük.
„Nagyon gyakran találkozunk azzal is, amikor azt mondják, hogy a gyerekének nehezen tudja biztosítani a napi szükségleteit, ezért először a kutyától válik meg” – mondta Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke.
Teltház van a Szentesi Állatmenhelyen. Az elmúlt hónapokban tízszer annyi kutyát hoztak ide a tulajdonosok, mint korábban. A menhely elé egy úgynevezett kutyainkubátort is kitettek. Ide a gazdák akkor tudják berakni megunt kedvencüket, amikor a menhelyen nem találnak senkit. Három hónapja van itt az inkubátor, a nagy hidegben már 15 kutya életét mentette meg.„Teljesen szél- és esővédett. Teljesen jól el lehet benne helyezni a kutyát. Fölül kapja a levegőt, mi is belelátunk. Amikor megjövünk, az az első, hogy megnézzük, van-e bent kutya” – mondta Hadadi Kornélia, a Szentesi Állatmenhely önkéntese.
Pécsett tavaly háromszázzal több, 1500 kutyát vittek a menhelyre, mint 2006-ban. A telep vezetői ezen úgy akarnak változtatni, hogy már a menhelyre kerülésük előtt új gazdát keresnek az állatoknak, ez ugyanis kevésbé stresszes megoldás az állatoknak.

Forrás: RTL Híradó, Komáromy László, Fazekas Andrea - Független Hírügynökség
2009-01-19-17:08




5 megjegyzés:

Unknown írta...

Szomorú.

dédike írta...

Inkább oda , mint az utcára. Sokakkal szemben én megoldásnak találom az elaltatást. A túl sok kutya fenntartása sem megoldás.
Van kutyám és nagyon szeretem, de ha nem tudnám ellátni, inkább elaltattatnám, mint hogy kitegyem az emberek könyörületének.Szerintem olyan helyet, mit én biztosítok nem kapna, akkor meg csak fájdalom lenne, a további élete.

Gyöngyi írta...

Dédike, én túl elfogult vagyok. Az altatás már egy visszafordíthatatlan döntés - talán egy esélyt kell adni minden kutyusnak. Igaz, a menhelyeket elnézve, lehet, hogy még a végső megoldás is jobb... Nagyon nehéz döntés...
Amerikában nagyon jól megoldották az állatok tartását, nevelését, védelmét. Nálunk sajnos még ez a törvény várat magára - épp ideje lenne már, hogy ne engedjük a kínzásukat - és olyan menhelyek létrehozását, fenntartását kellene szorgalmazni, ahol az állatokkal valóban tudnak is törődni, van rá elég pénz...

semilin írta...

Szívem szakad meg....
"Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat"

Unknown írta...

Kellemes napot kívánok mára