AZ
AGYUNKKAL IS „ESZÜNK”!
Amerikában
két csoportot teszteltek:
Mindkét
csoport ugyanazt az ételsort kapta: Rántott hal, sült krumpli némi sajttal, párolt
zöldbab majonézes öntettel, és vörösbort.
Az
első csoport a hagyományos nevű ételeket fogyasztotta, egy átlagos étteremben,
átlagos kiszolgálással.
A
második csoport ugyanezen ételeket fantázia néven kapta, elegáns étteremben,
gyertyafényes vacsora keretében, osztályon felüli kiszolgálással.
Az
étkezések után a két csoport tesztelte a menüt:
Az
első csoport 1-10 –es skálán átlagosan 3 pontot ítélt meg, és 8 Dollárra
értékelte az értékét.
A
második csoport az 1-10-es skálán 8 pontra értékelte ugyanazt, és átlagosan 38
Dollárt fizetett volna érte!
Tanulság:
Ha
vendégeket várunk, ne a dresszingre pazaroljunk sok időt, hanem a terítésre és
az ételek nevének felturbózására!)
Esetünkben:
1.
ajánlat: Rántott hal krumplival,
zöldbabbal, vörösbor.
2.
ajánlat: Rántott, fűszeres Pangasius
filé, csőben sült francia burgonyával, ceruzabab Veloutée mártással. Ital:
Villányi Cabernet Franc…
Ugye mennyivel
jobban hangzik a második variáció? Pedig most találtam ki a rántott hal,
krumpli, bab helyettJ))
Kedves
Olvasóim, azért ne szóljatok meg, hogy hal mellé fehérbor dukál, a teszten
vörösbort kínáltak.. Utána néztem, a csersav dús vörösbor igenis illik a hal mellé! Hogy mennyire csersavas ez a Villányi Cabernet Franc, nem tudom, de a neve
ígéretesJ
6 megjegyzés:
Ez jó:-)))))
Egy kis fantázia és szuper vacsora van:-))))
Kedves webmester,
Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
info@osszesrecept.hu
Na de miért pont pangasius?? Annyi jó fajta hal van...
Passz.. mint írtam már sokszor, nem vagyok halszakértő - sajnos, nagy bánatomra semmiféle olyan ételt nem tudok megenni, ami kapcsolatos valami vízzel.. Legyen az tengeri herkentyű, vagy óceáni akármi, vagy egy mezei folyóvizi állat, növény. Megtisztítom, lepikkelyeztem már, megnyúztam már, angolna), filéztem, sütöttem, rántottam - csak megenni nem tudom.
Gyöngyi, azért nagyon finom ételt állítottál össze:)
Kérlek, nézzél be hozzám, szeretnélek egy blogjátékra meginvitálni:)
Köszi az invitálást, de sajnos nincs időm már ezekre a játékokra.. Ugye nem haragszol? További jó blogolást, üdv: Gyöngyi
Megjegyzés küldése