AZ AGYUNKKAL IS "ESZÜNK" !

AZ AGYUNKKAL IS „ESZÜNK”!

Amerikában két csoportot teszteltek:

Mindkét csoport ugyanazt az ételsort kapta: Rántott hal, sült krumpli némi sajttal, párolt zöldbab majonézes öntettel, és vörösbort.

Az első csoport a hagyományos nevű ételeket fogyasztotta, egy átlagos étteremben, átlagos kiszolgálással.

A második csoport ugyanezen ételeket fantázia néven kapta, elegáns étteremben, gyertyafényes vacsora keretében, osztályon felüli kiszolgálással.

Az étkezések után a két csoport tesztelte a menüt:

Az első csoport 1-10 –es skálán átlagosan 3 pontot ítélt meg, és 8 Dollárra értékelte az értékét.

A második csoport az 1-10-es skálán 8 pontra értékelte ugyanazt, és átlagosan 38 Dollárt fizetett volna érte!


Tanulság:
Ha vendégeket várunk, ne a dresszingre pazaroljunk sok időt, hanem a terítésre és az ételek nevének felturbózására!)

Esetünkben:

1. ajánlat: Rántott hal krumplival, zöldbabbal, vörösbor.

2. ajánlat: Rántott, fűszeres Pangasius filé, csőben sült francia burgonyával, ceruzabab Veloutée mártással. Ital: Villányi Cabernet Franc

Ugye mennyivel jobban hangzik a második variáció? Pedig most találtam ki a rántott hal, krumpli, bab helyettJ))


Kedves Olvasóim, azért ne szóljatok meg, hogy hal mellé fehérbor dukál, a teszten vörösbort kínáltak.. Utána néztem, a csersav dús vörösbor igenis illik a hal mellé! Hogy mennyire csersavas ez a Villányi Cabernet Franc, nem tudom, de a neve ígéretesJ

6 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez jó:-)))))
Egy kis fantázia és szuper vacsora van:-))))

Névtelen írta...

Kedves webmester,


Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
info@osszesrecept.hu

Névtelen írta...

Na de miért pont pangasius?? Annyi jó fajta hal van...

Gyöngyi írta...

Passz.. mint írtam már sokszor, nem vagyok halszakértő - sajnos, nagy bánatomra semmiféle olyan ételt nem tudok megenni, ami kapcsolatos valami vízzel.. Legyen az tengeri herkentyű, vagy óceáni akármi, vagy egy mezei folyóvizi állat, növény. Megtisztítom, lepikkelyeztem már, megnyúztam már, angolna), filéztem, sütöttem, rántottam - csak megenni nem tudom.

Roza írta...

Gyöngyi, azért nagyon finom ételt állítottál össze:)
Kérlek, nézzél be hozzám, szeretnélek egy blogjátékra meginvitálni:)

Gyöngyi írta...

Köszi az invitálást, de sajnos nincs időm már ezekre a játékokra.. Ugye nem haragszol? További jó blogolást, üdv: Gyöngyi