EMBER ALAKÚ VILLANYOSZLOPOK



Elképesztő: a közel 50 méter magas, ember alakú monstrumok a kezükben
tartják az elektromos vezetéket, miközben látszólag állnak, járnak,vagy dombot másznak.
A magas feszültségű vezetékek egyedivé ételére írtak ki pályázatot az Izlandok. Egy amerikai tervezőpáros nagyon látványos, és jópofa tervet küldött be: Ezeken óriás ember alakú oszlopok tartják a kezükben a vezetékeket. A tervezőiroda munkája - ami egyébként a Bostoni Építészeti Társaság idei versenyén díjat is nyert - nem sokban térne el a jelenleg használt szerkezetektől, de látványban lenyűgözőek, ráadásul az alakok a környező tájhoz igazodnának.

Az oszlopalakok testhelyzete tetszés szerint alakítható. Néhol egyszerűen csak állnak, máshol lépnek, de egy dombon például felfele mászó alakként formálják meg, míg a városokhoz közel térdre ereszkednének az ember formájú oszlopok, amiknek a karja, lába és feje is "mozgatható" minden irányban. A párhozamosan futó vezetékeknél például egy jelenetet is ábrázolhatnának az elképzelések szerint.






5 megjegyzés:

Ildy írta...

Állati!:)

Anyucika írta...

Ez nagyon jó !!!!Fura lenne ilyeneket látni igazából az utak mellett.

semilin írta...

Óóóóriási ;)))))

Névtelen írta...

Kedves Gyöngyi!
Látom, hogy mennyi dolog foglalkoztat, nyitott szemmel jársz-kelsz. Engem az utóbbi időben nagyon felháborít, hogy miért kell a törlőkendőknek, ablaktisztító kendőknek színesnek lenni. Miért kell erre festéket pocsékolni, környezet szennyezni. Nem beszélve arról, hogy még a 10. mosás után is színez. Ne haragudj, hogy feldobtam ezt a témát. Éva

Gyöngyi írta...

Szia Névtelen! Látod, ez egy olyan téma, ami nekem eszembe se jutott eddig..
Nekem Tupperes cuccaim vannak (az Anyósomtól) Nekem remekül beváltak, vidám színük van, jó megfogni, ránézni, "szeretem" őket, és nem eresztik a színüket! (Te valami nagyon vacak kendőt foghattál ki, szerintem válj meg tőle, ne bosszankodj tovább miatta.)
Talán azért színezik őket, hogy a háziasszonyoknak jobb kedvük legyen, ha már egyszer úgyis takarítani kell.. és talán az sem látszik annyira meg egy színes kendőn, hogy tegnap nem töröltük le a tv képernyőjét..:)

Komolyra fordítva a szót: a textiliáknál szerintem nem baj, ha színesek, esetleg mintásak, vidámak, (lehet növényi szinezékeket is használni), de az ételeknél viszont bűnnek tartom a mesterséges szinező anyagokat.