A PARASZT ÉS A CSACSI

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt megpróbálta kitalálni mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni; nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédjait, hogy segítsenek.

Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet hányni a kútba. A szamár megértette mire készülnek, és rémisztően üvölteni kezdett, majd nemsokára elcsendesedett. Kis idő elteltével a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy a szamár él, és minden lapátnyi föld után valami csodálatosat művel. Lerázza magáról a földet, majd feláll a tetejére. Ahogy a paraszt és szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, ő lerázta magáról azt, és egyre feljebb lépdelt. Hamarosan mindenki ámulatára a szamár átugrott a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma egy újabb lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.
2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Drága Gyöngyi!
Az utolsó négy dőlt betűs sort legszívesebben hurcolnám a táskámban/zsebemben és nem utolsó sorban kőkeményen a fejemben, sokszor lenne szükségem rá. Személy szerint meghatódtam az olvasása közben. Köszönöm!
Fagyi

Gyöngyi írta...

Fagyi, bizony, jó lenne, ha mindig a szemünk előtt lebegnének a bölcsességek.. Olyan könnyű leírni, átérezni, és amikor szükség lenne rájuk - elfelejteni.. Nekem se ártana időnként, ha a zsebemben lapulna egy - két bölcsesség..