OTTHON



Ma, mint minden évben, karácsony első napján hazalátogattunk. Anyu finom ebéddel várt, és kérésemre, karácsonyfát is állított.. Egyedül nem akart, de végül mégis örült, hogy megtette. Aranyos volt, a fa alá beállította Jonnyka egyik kedvenc játékát is, mintha várná, hogy megjelenjen, és játszon vele..
Délután kimentünk Apuhoz a temetőbe, aztán a Bátyámékhoz. Szerencsénk volt a "nyári vihart" már fedél alatt töltöttük. Meg van bolondulva az időjárás, komolyan! Karácsonykor égdörgés? Dió nagyságú jégeső? 1 hete még megfagytunk a mínuszban, a hóban, ma reggel Bp-en gőzölgött a járda, a Duna felett gomolygott a pára. Tán 20 fok is lehetett. Tegnap tél, ma délelőtt tavasz, délután nyári vihar, tavaszi jégeső.. Lehet, hogy jó lesz, ha elkezdünk hozzászokni! Nem olvastam még utána, mire jutottak a Koppenhágában a globális felemelegedés elleni konferencián az államfők, de remélem, tesznek valamit ellene, mert nem lesz a gyerekeinknek jövője, ha így haladunk!

Egyébként a gyerekek tündériek voltak, Zétény még "csak" mosolyog, de Csenge hamarosan ovis lesz, és már szépen énekel, mesél:) A nagymamik, dédik elolvadva, ahogy illik:))
Picit szomorkás, de mégis szép napunk volt. Holnap a Sógórnőmékhez megyünk. Gondolom, sokaknak telik ilyen mozgalmasan a Karácsony - utazunk, sütünk, főzünk, és közben örülünk, hogy szép nagy családunk van!



5 megjegyzés:

Icuska írta...

Nagyon édes ez a pici baba..

További szép ünneplést,és pihenést kívánok neked..
Puszi

dédike írta...

Ez a pici manó egy tündér.
Természetes, hogy mindenkit meghódít.
Dédi veled érzek, én aztán tudom mit jelent egy ilyen mosoj.

semilin írta...

Még nincs a családban ilyen kis tündér, de látva a képet el tudom képzelni, mekkora öröm.
3 teljes napon át együtt voltunk mi is, jövés menést is együtt élveztük. Ez volt a legszebb Karácsony!

Gyöngyi írta...

Cincike, Dédike, köszönöm!
Emili, hogyan sikerült a gyertyaöntés? Fotót remélem készítettél, és megmutatod, Te mit kaptál!

semilin írta...

Igen drága Barátnőm! 2 napja kinnt van a blogomban....