BEÁZÁS


A Nagymamám töbször mondta Anyunak, jön majd az özönvíz. Hát itt van, kétségtelen, de legalábbis az elővize, hogy stílusos legyek. Nem kell ahhoz víz mellett lakni, hogy árvíz legyen nálunk is, mint oly sok helyen már az ország több településén. Beáztunk, pedik a mi házunktól km-erekre van a Duna, ami most nem is árad.

Elég volt egy bő fél órás felhőszakadás, szó szerint leszakadt az ég. Az utcánk csatornarendszere nem tudta elvezetni a hirtelen lezúduló csapadékot, és ismét beáztunk..

15 évvel ezelőtt, amikor ide költöztünk, egyszer már megesett, de okulva a történtekből - a garázsfeljárók tetejét az úttestnél megemeltük. Évekig működött is a padka, a víz nem tudott áttörni, és elönteni az alagsort. Ám most nem csak az üttesten hömpölygő víz tört utat magának, hanem a házban lévő lefolyóból is jött felfelé a víz..

Nagy élmény volt egész éjszaka vizet merni, menteni, ami menthető. A tűzoltóságot hiába hívtam, 25 cm víz magasságnál ők nem tudnak segíteni, szóljak, ha magasabb lesz..

Szerencse, hogy nem tartott sokáig az esőzés, fél óra volt talán, ha tovább esik, nem tudom, meddig emelkedett volna a víz.
Imádkozom egy kis jó időért, legalább 1 hét, ha nem több, míg kiszáradnak a falak, ha továbbra is esik, és ilyen magas a talajvízszint, akkor nem tudom mit csinálunk.

Az egész budai részen az árvíz volt a jellemző, itt egy videó, milyen állapotok voltak:



2 megjegyzés:

egycsipet írta...

:((
A pincénkben 75 centi víz van, remélem, télig kiszárad. :(

Gyöngyi írta...

Jesszus! 75 cm?? Nem kéne kiszivattyúzni? Vagy a falra gondoltál, hogy addig vizes?
A falak nálunk is megszívták magukat, legalább fél méterig foltos, vizes. Jó dohos szag van, ennek sose lesz vége, és csak esőt mondanak folyamatosan:((