INGATLANADÓ



Miért ne sokkolnák a "jónépet" állandóan?? Nehogy nyugodtan tudjunk élni? Tele van a hócipőm a politikával, a kiszámíthatatlan élettel, az inflációval, az adókkal. Mi közöm ahhoz, hogy Amerikában elcseszték a bankok az életüket, és itt csapódik le a világválság... Ők élnek, mint Marci hevesen, itt meg kínlódunk.. De lehet, hogy ez is csak egy átverés, én már azt se hiszem el, amit kérdeznek!

A középkorban legalábbb átláthatóbb volt a helyzet, csak néhány adóféle volt. Ma?? Én már nem bírom követni... 2-3 évvel ezelőtt azt mondtam, no jó, ezt még kibírjuk, a levegőért még nem fizetünk... Ma már igen, hiszen be van építve a számlákba!

Ingatlanadó? Remek. Egyszer érdemes lenne összeszámolni, hány féle adót (bújtatottat is) fizetünk! Ha valaki sokkolni akarja a túl "pihent" idegeit, íme, egy kalkulátor, lehet játszani, mit fizessünk újfent, csak katt a szövegre, és lehet számolni:


Vígasztal, hogy nagyon nem kell aggódnom (vagy mégis?), hiszen nincsen kacsalábon forgó palotánk...



Részemről, egy ilyen lakás szóba se jöhetne, mint a videón látható.. A tériszony, az állandó mozgás zavarna - szeretek két lábbal stabilan állni:) Bár biztos lennének rá vevők, hiszen a hullámvasútra is felülnek emberek (még ha fent is ragadnak 1 órára, mint minap is tudósítottak róla, és lazán túlélik! Sőt, vannak, akik vagyonokat fizetnek az extrém dolgokért: pld. jégszállodában üdülni, jégágyon aludni.. brrrrr..

"Az ember meséken nő fel, és álmodik. Aztán, ha már felnőtt, valóra váltja álmait. Valahogy így lehetett ez David Fisher firenzei építésszel is, aki megálmodta, majd meg is tervezte az ugyan nem kacsalábon, de forgó palotát. Az első ilyet pedig egy mesés hercegségben, az Egyesült Arab Emirátusokban valósíthatja meg.

Dinamikus építészetnek nevezik azt az úttörő elképzelést, amely David Fisher olasz építész agyából pattant ki. Az alakjukat folyamatosan változtató épületek megújuló erőforrást, a szél erejét használják fel, miközben nemcsak saját áramellátásukat fedezik, hanem akár tíz másik felhőkarcolónak elegendő áramot termelnek. A projekt három forradalmi újítást is magába foglal: 1) a mozgás, dinamika: maga az élet is erről szól; 2) saját energiaellátás: a jövő a zöldtechnológiáé; 3) egy teljesen új konstrukciós elv: a szintek elemeit az épület gerincén húzzák fel, ezzel egy szint három nap (!) alatt készül el. Hol máshol is valósulhatna meg az elképzelés, mint a világ kísérleti-építészeti fővárosában, Dubaiban?"

Idézet: Kacsalábon forgó paloták



2 megjegyzés:

semilin írta...

Hát, bizony és se vennék itt lakást. Még így a videót nézve is szédülök, nemhogy benne lakni! Elég gyorsan forog. Az biztos, hogy itt minden szoba körpanorámás;)))

Hanga írta...

Ha fizetnének sem laknék, ilyen házban, félelmetes!