PÉNZHAMISÍTÁS




"A száznyolcezer forintos vételárat két 54 ezer forintos bankjeggyel egyenlítette ki egy birkákat vásárló csaló a Jász-nagykun-Szolnok megyei Kétpón." - hallottuk a hírt tegnap.

Szegény parasztbácsi, nem sűrűn láthat pénzt, ha még az se tűnt fel, hogy nincs is ilyen címletű bankó. Biztos arra gondolt, olyan gyorsan változik a világ, csak ő van lemaradva. Gondolom, a kárát senki se fogja megtéríteni, vagy talán visszakapja a birkáját?

Karácsony tájékán fokozottan érdemes alaposabban megvizsgálni minden pénzt - bizony, mi is jártunk már úgy, hogy hamis 100-Ft-ost adtak vissza. (Rég volt, de megjegyeztük, ma már nincs is 100-as papírpénz..) És ugye, karácsony után már hűlt helye az alkalmi árusoknak, ugyan mit lehetett tenni? Lenyelni a békát, és megtanulni - hiába a rohanás, érdemes megvizsgálni, fény felé tartani a bankókat, van-e benne ezüst szál, és hogy egyáltalán, létezik-e az a formátum...

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

De az a baj, hogy más járt így az 54 ezer forintos bankjeggyel. :( Annak se tűnt fel?

Gyöngyi írta...

Nóri, előbb-utóbb biztos, hogy feltűnik...

dédike írta...

Gyöngyike: az öregek védelmébe ...
20ezres a megjelenéskor volt a kezembe. Bankkártyához szoktam, ahol lehet avval fizetek.El is szoktam a kész pénz kezeléstől, nem is szeretem. Ahogy elnéztem a bácsit, pár tizes, ha megfordul a kezében, ha egyáltalán kap nyugdijjat. Hirtelen arra gondoltam, hogy nem tunám a biztonsági jeleket én sem. Meg ,probáld egy kasszánál nézegetni ,majd meglátod mit kapsz az utánad állóktól. Ahhoz is rutin kell, ami már az időseknek nincs.Tehát aki erre utazik az könnyű áldozatot keres, és sajnos talál is.

Gyöngyi írta...

Dédike, igazad van... 50 ezrest még én is csak a tv-ben láttam, de látod, bevezették, bizonyára megvolt a jó okuk rá...
Én bizony, ha úgy alakul, megnézem, mit kapok vissza, ha gyanús első ránézésre.. Ez van. Szégyeljék magukat azok, akik erre kényszerítenek!

Unknown írta...

Én még nem is láttam tv-be se az 50 ezrest.

Névtelen írta...

Ezt a hírt Én is hallottam.
Nem tudom el hinni,h igaz:)
puszi,jó éjt:)

Gyöngyi írta...

Egy hatalmas kacsa az egész, nincs is még 50 ezer Ft-os!!

Unknown írta...

Akor megnyugodtam. Azt hittem már, hogy valamiről lemaradtam.

Névtelen írta...

Sztem is kacsa az egész,h valaki ennyire ne ismerje a pénzt.....
Puszi