MÁKOS-MEGGYES SÜTEMÉNY




Nagyon szeretem a gyors, könnyen elkészíthető sütiket, a bögrések a kedvencim.. Miután mindig kell, hogy legyen valami itthon, és uram bocsá, nincs energiám nagy torákat süni 2 naponta, így a bögrés variációkat nekem teremtették:)

Hozzávalók:
(2,5 dl-es bögrét használok)
1 bögre liszt
1 csomag sütőpor
1 bögre darált mák
1 bögre kristálycukor
1 csipet só
1 bögre tej
1 db tojás
Fél dl olaj
1 marék rumos meggy.

Elkészítés:
A száraz és nedves hozzávalókat külön – külön összekeverni, majd egybeönteni, és elkeverni, nagyjából, lényeg, hogy egységes masszát kapjunk.
33x20-as magas falú tepsibe önteni, és a magozott rumos meggyel megszórni.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütni. (tűpróba)
Ha akarunk, tehetünk rá csoki bevonatot, vagy félbe vágva lekvárral megkenni, vagy vajas krémmel tölteni, a variációk száma csak tőlünk függ.

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, nem kell sokat mosogatni se, ami nem egy utolsó szempont.. És mégis egy remek süti a végeredmény:)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez is jó,de dióval még finomabb lehet:)

Gyöngyi írta...

Cincike! Ha dióval készítjük a mák helyett, akkor tudod mi sül ki belőle? A kedvencünk, a Manci szelet:))))