KARÁCSONY



Karácsony? Egy össznépi őrülethez kezd hasonlítani! A szeretetről kéne szólnia, arról, hogy a család együtt lehet.. Ezzel szemben ma már egészen másról szól. Ilyenkor az összes háziasszony megzakkan kicsit, süt-főz egy hadseregre valót, már lázban ég hetekkel az ünnep előtt.. Tervezünk, díszítünk, ajándékok, csomagolás (ház, ajándékok, fa, lakás, magunk:)), és naná, beigli hegyek, süti hegyek..
Persze, egy kész anyagi csőd is ez az ünnep..

Mire vége, örülünk, ha leülhetünk egy csendes fél órácskára..
Megvesszük egymásnak, azt amit szeretne a másik (jó esetben), és nem magának veszi meg. Remélhetőleg, a másik is kitalálja, hogy mi mit szeretnénk. Ha nagy a család, akkor ez egy külön rejtvény, amit nagy-nagy ügyességgel, leleményességgel lehet csak megfejteni...
Nem lenne egyszerűbb, ha mindenki megvenné magának azt, amit akar? Futjuk a fölösleges köröket:)Ám a kereskedők boldogok lehetnek, hiszen az éves forgalom 80%-át sikerül begyűjteni.

Persze, a gyerekek más téma, Nekik kell, mert kevés annál szebb van, amikor mosolyognak, várják a Jézuskát, izgulnak előre:) Mindenki volt gyerek...
Én egy dologra vágyom mindig, amit meg is teszek: A szentestén, (délután), amikor már minden előkészülettel kész vagyok, egy csendes, gyertyafényes habos kádfürdőre:) Aztán jöhet a Jézuska:)

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Igen, sajnos teljesen egyetértek veled. De mit tehetnénk ellene?

Névtelen írta...

Az egész Város úton van,mindenki vásárol.
Mindenüt tőmeg.
Legyen szép hétvégéd:)

dédike írta...

Hogy lehet az, hogy Nóri és te közted váltott kommentek, az én leveles ládámba kötnek ki? dédike

Gyöngyi írta...

Dédike, pontosítsunk, nem értem a kérdést!
1.Nórival több helyen is összefutunk, melyik kommentekre gondolsz?
2.Melyik postaládádban jelennek meg?
3. Mindegyikünk kommentjeit látod?
és csak a mieinket?
4. Lehet, hogy a beállításoknál beállítottál valamit, de amig nem válaszolsz, nem tudok segíteni..
Ölellek: Gyöngyi

Gyöngyi írta...

Nóri, semmit - ez a hagyomány, el kell fogadni. Jobb lenne, ha fordítva lenne - az év összes napja telne szeretettel, és 1 ami mással:))))

semilin írta...

Mekkora ötlet! Kipróbálom...